«Καλό ταξίδι Παναγιώτη»

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί για τον χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη, με την ΚΑΕ μέσω ανακοίνωσής της, να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Δεν υπάρχουν λόγια αυτές τις στιγμές. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ, ο Ελληνικός αθλητικός πενθούν, για τον χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ένας λεβέντης, ένας γίγαντας, έχασε την πιο μεγάλη μάχη και έφυγε από κοντά μας λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, βυθίζοντας σε βαρύτατο πένθος όλους μας. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατή της θλίψη για τον θάνατο του Παναγιώτη Ποικιλίδη και μαζί τα θερμότατα της συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές. Σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Άντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του.

Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Έχει δύο κόρες, την Αναστασία και την Πηνελόπη και ένα γιο, τον Αλέξανδρο».

 

Σχετικά άρθρα