«Άκρως επιτυχημένη η σεζόν εάν τερματίσουμε τρίτοι»

Εάν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει την τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Α1 η σεζόν θα είναι άκρως επιτυχημένη σύμφωνα με τον Γιώργο Μπόγρη, τον 25χρόνο σέντερ του «Δικεφάλου».

«Ο αρχικός στόχος μας ήταν η 4άδα», εξήγησε ο Μπόγρης στον ραδιοσταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 FM» και επισήμανε μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη στο πρώτο ματς της σειράς για την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος και εν όψει του δεύτερου αγώνα της προσεχούς Δευτέρας (26/5, 5.30 μ.μ., Novasports 2) που θα γίνει στο «Παλατάκι»:  «Δεν έχουμε άγχος, απολαμβάνουμε τα ματς, αλλά ακόμα δεν πρέπει να λέμε πολλά, ο Πανιώνιος με την ποιότητά του μπορεί να μας κερδίσει στη Θεσσαλονίκη. Να συνεχίσουμε με συγκέντρωση για να πάμε για το… μετάλλιο. Έτσι θα βγούμε πρωταθλητές στο δικό μας μίνι πρωτάθλημα. Αν το κάνουμε η χρονιά θα είναι άκρως επιτυχημένη, κανένας δεν πίστευε κάτι τέτοιο στην αρχή».

«Να έρθει επενδυτής, να κρατήσει το κορμό και με προσθήκες ο ΠΑΟΚ θα γίνει πρωταγωνιστής, κάτι που θα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που χρειάζεται δυνατές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη ώστε να επιστρέψει η αίγλη του παρελθόντος», σχολίασε για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του «Δικέφαλου» ο 25χρόνος σέντερ.

Οι τοποθετήσεις του Γιώργου Μπόγρη:

Για την καλή κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Τον τελευταίο μήνα είμαστε σε καλή κατάσταση. Μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη την κανονική περίοδο, όταν και χάσαμε μαθηματικά τις ελπίδες για την 3η θέση, δουλέψαμε, αφήσαμε κάποια ματς όπως με Ηλυσιακό που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον και επικεντρωθήκαμε στα πλέι οφ, φορτώσαμε στην προπόνηση εν όψει πλέι οφ και μας βγήκε. Κάναμε δύο νίκες και περάσαμε την Κηφισιά και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς πήραμε έτσι την 4η θέση, με τον Παναθηναϊκό παίξαμε πολύ καλά και μπορούσαμε να πάρουμε μια νίκη και η ομάδα συνέχισε με τη νίκη επί του Πανιωνίου που είναι καλή ομάδα, τα τελευταία χρόνια βγαίνει στην 4άδα και έχει φιλοδοξίες. Θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν απέναντι στον Πανιώνιο: «Στα πλέι οφ δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο στην επίθεση. Με τον Παναθηναϊκό πήγαμε καλά επιθετικά λόγω του τρόπου αντιμετώπισής μας. Οι αντίπαλοί μας δεν διάβασαν τους παίκτες, δεν έδιναν βοήθειες και ανταποκριθήκαμε καλά. Με σκληρούς αντιπάλους στην κανονική περίοδο πελαγώναμε αν δεν βρίσκαμε λύσεις στην επίθεση. Δουλέψαμε στην άμυνα και μια σκληρή και καλή αμυντικά ομάδα όπως ο Πανιώνιος την κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ και την κερδίσαμε».

Σχετικά με τον ορισμό της επιτυχίας: «Ο αρχικός στόχος μας ήταν η 4άδα. Δεν έχουμε άγχος, απολαμβάνουμε τα ματς, αλλά ακόμα δεν πρέπει να λέμε πολλά, ο Πανιώνιος με την ποιότητά του μπορεί να μας κερδίσει στη Θεσσαλονίκη. Να συνεχίσουμε με συγκέντρωση για να πάμε για το… μετάλλιο. Έτσι θα βγούμε πρωταθλητές στο δικό μας μίνι πρωτάθλημα. Αν το κάνουμε η χρονιά θα είναι άκρως επιτυχημένη, κανένας δεν πίστευε κάτι τέτοιο στην αρχή. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν με τον κόουτς και την στήριξη της διοίκησης, που δεν άλλαξε την ομάδα και είμαστε η μόνη χωρίς αλλαγές, βρήκαμε το δρόμο μας. Από τις λίγες ομάδες με τέτοια πολυφωνία σε άμυνα και επίθεση».

Για την ανάγκη έλευσης ιδιοκτήτη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Οι Πρέλεβιτς, Ζουρνατζίδης και Σταυρόπουλος κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είναι σημαντικό όμως να έρθει ιδιοκτήτης, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός και δεν χρειάζονται πολλά χρήματα όπως στο ποδόσφαιρο. Έτσι θα ζεσταθεί ο κόσμος σε αυτό το γήπεδο στολίδι, που δεν έχω δει σε τόσα ματς που έχω παίξει στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις λίγες ομάδες με τόσο καλό ελληνικό κορμό, κάποια στιγμή στο παιχνίδι ο Πανιώνιος έπαιζε με πέντε ξένους. Να έρθει επενδυτής, να κρατήσει το κορμό και με προσθήκες ο ΠΑΟΚ θα γίνει πρωταγωνιστής, κάτι που θα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που χρειάζεται δυνατές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη ώστε να επιστρέψει η αίγλη του παρελθόντος».

Σχετικά άρθρα