Επιστρέφει στη Πρέμιερ Λιγκ η ΚΠΡ!

Την επιστροφή της στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ, ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της, πανηγύρισε η ΚΠΡ η οποία επικράτησε 1-0 της Ντέρμπι στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ»!

Μπορεί η Ντέρμπι να ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως φαίνεται πως η εμπειρία του σαφώς καλύτερου ρόστερ της ΚΠΡ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στο 58ο λεπτό οι «ρέιντζερς» έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γκάρι Ο’Νιλ για μαρκάρισμα στον Τζόνι Ράσελ, ενώ στο 89′ στο πρώτο σουτ της εντός εστίας στο ματς, η ΚΠΡ άνοιξε το σκορ με τον Ζαμόρα σε μία φάση στην οποία η αμυντική λειτουργία των «κριαριών» δεν λειτούργησε σωστά και με το τέρμα αυτό προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία!

Θυμίζουμε, ότι απευθείας από την Τσάμπιονσιπ ανέβηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ Λέστερ και Μπέρνλι, που πήραν τις δυο πρώτες θέσεις στην κανονική βαθμολογία. Ντέρμπι, ΚΠΡ, Γουΐγκαν και Μπράιτον μπήκαν στα πλει οφ για το τελευταία εισιτήριο ανόδου. Οι δύο πρώτες επικράτησαν των αντιπάλων τους και βρέθηκαν στον τελικό με νικήτρια την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, η οποία θα λάβει το ποσό των 134 εκατομμυρίων λιρών!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντέρμπι Κάουντι: Γκραντ, Γουίσντομ, Φόρσιθ, Θορν, Κίοχ, Μπάξτον, Χιουζ (68′ Μπράισον), Μάρτιν, Ράσελ (67′ Ντόκινς), Γουόρντ (92′ Μπάμφορντ)

ΚΠΡ: Γκριν, Σίμπσον, Χιλ (67′ Χένρι), Μπάρτον, Ονουόχα, Νταν, Χόιλετ, Ο’Νιλ, Ντόιλ (57′ Ζαμόρα), Όστιν, Κράνιτσαρ (33′ Τραορέ)

Σχετικά άρθρα