Αντσελότι: «Τα παιδιά το άξιζαν»

Κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος είχε ο Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου του τελικού, όπου τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης άξιζε να πάρει το τρόπαιο, ενώ εξήρε την προσπάθεια των παικτών του μέχρι το τέλος.

«Το τρόπαιο αυτό μας γεμίζει περηφάνια. Κάναμε χαρούμενους εκατομμύρια οπαδούς της Ρεάλ κι αυτό μας συγκινεί ιδιαίτερα», είπε αρχικά ο 54χρονος προπονητής των «μερένγκες» και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε πολύ, δυσκολευτήκαμε, υποφέραμε, αλλά τα καταφέραμε και πιστεύω πως το αξίζαμε. Οι παίκτες δεν τα παράτησαν ποτέ, το πίστεψαν και δικαιώθηκαν έστω και στο τέλος. Ήταν απόλυτα επαγγελματίες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αφιερώνω τον τίτλο αυτό στην οικογένειά μου».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα του στάθηκε τυχερή που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, ο Αντσελότι απάντησε: «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει εάν δε σφυρίξει ο διαιτητής. Δεν θα έλεγα πως ήταν θέμα τύχης».

Επίσης δεν απέφυγε να μιλήσει ιδιαίτερα για κάποιους παίκτες: «Ο Μαρσέλο ήταν απογοητευμένος που δεν ήταν στην ενδεκάδα, αλλά όταν πέρασε σαν αλλαγή ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου. Ο Μπέιλ ήταν έτοιμος να σκοράρει την κατάλληλη στιγμή κι αυτό συνέβη για πολλοστή φορά φέτος. Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος».

Σχετικά άρθρα