Πρωτοφανής «σφαγή» Πετρούνια (video)

Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα της γυμναστικής κρίνονται εν πολλοίς από τον ανθρώπινο παράγοντα και την υποκειμενική κρίση. Αυτό που έγινε όμως σήμερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης στη Σόφια της Βουλγαρίας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο αποτελεί πρόκληση και είναι το απόλυτο ξεγύμνωμα προαποφασισμένων μεταλλίων με κρίσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν τα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Αυτό που έγινε ήταν διακωμώδηση του αθλήματος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων εκτέλεσε πρόγραμμα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας με απόλυτη σταθερότητα σε όλες τις ασκήσεις και πάνω στο όργανο ενώ είχε την απολύτως τέλεια έξοδο. Μολονότι ήταν αλάνθαστος και στο τέλος του προγράμματός του “κάρφωσε” (με έξοδο που ουδείς άλλος επιχειρεί) οι κριτές αποφάσισαν, άγνωστο το για ποιον λόγο, να προχωρήσουν σε μειώσεις βγαλμένες από επιστημονική φαντασία. Ο ίδιος ο αθλητής μετά την 5η θέση στην οποία είχαν την καλοσύνη να τον κατατάξουν δήλωσε: «Όταν το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ας εξετάσουν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία κομμάτι κομμάτι όλα τα προγράμματα, ας κρίνουν εμένα με τον πιο αυστηρό τρόπο και αν αποφασίσουν ότι είμαι έστω δεύτερος τα παρατάω».

Για την πρωτοφανή αυτή σφαγή φανταζόμαστε ότι θα πάρει θέση η ελληνική ομοσπονδία εκτός και αν θεωρήσουμε ότι η τέταρτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση που Έλληνας αθλητής πέφτει θύμα κριτών είναι θέμα ήσσονος σημασίας.

* Δείτε το video και θα καταλάβετε. Δυστυχώς η ΝΕΡΙΤ αποφάσισε και για την περίπτωση του Πετρούνια ότι ήταν προτιμότερο να μεταδώσει κάποια χιλιοπαιγμένη ελληνική ταινία ενώ θα έπρεπε να έχει εκείνη την ώρα απευθείας σύνδεση με την Σόφια. Όσοι αντέχετε το ξενύχτι συντονιστείτε στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα για να δείτε τις προσπάθειες τόσο του Λευτέρη Πετρούνια όσο και του Λευτέρη Κοσμίδη. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η κρατική τηλεόραση απαξιώνει τον ελληνικό αθλητισμό. Εις ανώτερα…

Σχετικά άρθρα