Θρίαμβος της εμπιστοσύνης

Μεγαλύτερη κι από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των στελεχών της παράταξης Μώραλη ήταν η επιτυχία του «Πειραιάς Νικητής» στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, με την «ψαλίδα» να ανοίγει τελικά σε διψήφια διαφορά και να θυμίζει χειμωνιάτικο προβάδισμα… Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα!

Πέραν των όποιων πολιτικών αναλύσεων γίνονται για το αποτέλεσμα στον Πειραιά, ένα απλό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης – βγαίνοντας μπροστά σε αυτή την προσπάθεια – απέκτησε σε προσωπικό επίπεδο ένα ακόμη παράσημο εμπιστοσύνης για όσα έχει δείξει σε επίπεδο διοίκησης στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και στον Ολυμπιακό. 

Ο κόσμος στον Πειραιά πείστηκε ότι αυτό το μοντέλο που εφαρμόζεται στη διαχείριση του Ολυμπιακού μπορεί να πετύχει και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να λειτουργήσει η πόλη σε τεχνοκρατικούς και σύγχρονους ρυθμούς ανάπτυξης. Και απέδειξε με την ψήφο του αυτό ακριβώς, ότι εμπιστεύεται ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως μπορούν να διοικούν με ενθουσιασμό, με τόλμη, με γνώση και με φιλοδοξίες.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν η χρονική πίεση, καθώς όλα έπρεπε να γίνουν σε μικρότερο διάστημα του διμήνου, από την υλοποίηση της ιδέας συμμετοχής μέχρι την τελική αναμέτρηση. 

Ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά. Τη σιγουριά ότι θα αντιμετωπίζεται από τις τοπικές αρχές με ενδιαφέρον και κατανόηση όσον αφορά στην προσπάθειά του για την ανάδειξη έμψυχου αθλητικού δυναμικού. Τη διεθνή αναγνώριση της δύναμής του, καθώς σε μεγάλα ξένα ΜΜΕ προβάλλεται ο εκλογικός θρίαμβος των δικών του στελεχών ως αποτέλεσμα της μεγάλης ισχύος του ονόματος του συλλόγου. Αλλά και την ασφάλεια ότι διοικείται από ανθρώπους που η δράση τους σε κάθε τομέα καταλήγει σε επιτυχία, ότι έχουν συγκεκριμένο σχέδιο και τρόπους να το εφαρμόσουν.

Σχετικά άρθρα