Ιδανική 11άδα απόντων (μέρος δεύτερο)

Σε μία τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου προβλέπεις τα αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στη διάρκεια των αγώνων. Υπάρχουν όμως κι οι εκπλήξεις. Ο αστάθμητος παράγοντας. Άλλοι αντί άλλων. Το μόνο σίγουρο, για να μην διαψευστείς είναι να κάνεις μία αναφορά στους άτυχους. Σ’ αυτούς που χάνουν τη διοργάνωση, για διαφόρους λόγους. Συνήθως αυτοί είναι αρκετοί. Αλλά ας δούμε μία ενδεκάδα παικτών, που θα απουσιάσει από τη Βραζιλία κι ενώ η καριέρα τους είναι ακόμη σε καλό επίπεδο. Ιδιοτροπίες προπονητών βλέπετε.

 

 

Μάαρτεν Στέκελενμπουρχ (Ολλανδία)

 Ο τερματοφύλακας της Φούλαμ υπήρξε ο αντικαταστάτης του Έντγουιν Φαν ντερ Σαρ στην εθνική Ολλανδίας, όμως με την έλευση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Λουίς Φαν Χάαλ βρέθηκε κρεμασμένος στα σχοινιά. Εκτός ομάδας. Έκτός μουντιάλ.

 

Άλβαρο Αρμπελόα (Ισπανία)

 Ο δεξιός ακραίος αμυντικός της Ισπανίας, κάτοχος του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή. Οι τραυματισμοί δεν τον βοήθησαν για την εξασφάλιση μίας θέσης στο αεροπλάνο, που θα πάει στη Βραζιλία. Η  ασταθής χρονιά του, έχει ως κόστος την απουσία του από τη διοργάνωση.

 

Τζον Τέρι (Αγγλία)

 Παρά τις φήμες, που κυκλοφόρησαν για την κλήση του κεντρικού αμυντικού της Τσέλσι στην εθνική ομάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Ρόϊ Χόντζον, ο έμπειρος αμυντικός έμεινε σταθερός στην αρχική του άποψη. Να αποχωρήσει, δηλαδή,  από τα Λιοντάρια.

 

Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Αργεντινή)

Στα 32 του, όλα δείχνουν πως η διεθνής καριέρα του έφθασε στο τέλος της. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Αλεχάνδρο Σαμπέγια, παραβλέπει συνεχώς τον κεντρικό αμυντικό της Νιούκασλ.

 

Άσλεϊ Κόουλ (Αγγλία)

Ο  πολύπειρος αριστερός αμυντικός της Αγγλίας, έμεινε εκτός της 23άδας, που θα πάει στη Βραζιλία. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, στη θέση του αριστερού μπακ, μόχθησε φέτος για να βρεί τον παλιό καλό εαυτό του κι έτσι τον πρόλαβαν οι Λέϊτον Μπέϊνς και Λιούκ Σο. Η αιφνιδιαστική απόφαση του Χόντζον, για να τον αποκλείσει, είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική.

 

Σαμίρ Νασρί (Γαλλία)

 Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ομαδικό κι όχι ατομικό παιχνίδι. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι διαθέτει πληθώρα ικανοτήτων, όμως το αγωνιστικό ύφος του είναι εκτός της φιλοσοφίας του Γάλλου εκλέκτορα.

 

Κακά (Βραζιλία)

 Παλιότερα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο. Ο Κακά αποκλείστηκε από την ομάδα της Βραζιλίας που θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της πατρίδας του. Μία σειρά συνεχόμενων τραυματισμών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον πιθανολογούμενο πρόωρο τερματισμό της διεθνούς καριέρας του.

 

Ρομπίνιο (Βραζιλία)

 Ακόμη ένα αστέρι της Βραζιλίας που έμεινε εκτός ομάδας. Ο επιθετικός της Ιταλικής Μίλαν δεν δούλεψε αρκετά φέτος, ούτως ώστε να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει μιά θέση στους 23 παίκτες που θα είναι παρόντες στα τελικά της διοργάνωσης.

 

Κάρλος Βέλα (Μεξικό)

 Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Στα 25 του, το μυαλό του δεν του επιτρέπει να παίξει στην εθνική ομάδα. Σκιαμαχεί. Παλεύει με φαντάσματα. Σκέπτεται μετεγγραφές σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους έναντι αδρούς αμοιβής. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει (είναι μόνον οι σκέψεις του). Ο Βέλα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ιδιαίτερα ταλαντούχος, όμως η καριέρα του παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα (όπως και το μυαλό του). Φέτος πέτυχε 21 γκολ με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ στην Ισπανία, ο Μεξικανός ομοσπονδιακός τεχνικός του ζήτησε να παίξει στο μουντιάλ κι αυτός αφοπλιστικά του απάντησε πως δεν μπορεί, γιατί περιμένει την εκ νέου πρόταση για μετεγγραφή του στην Άρσεναλ.

 

Μάριο Γκόμες (Γερμανία)

 Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εθνικής Γερμανίας. Ακολούθως ο Γκόμες άφησε την Μπάγερν Μονάχου και η διεθνής καριέρα του πήρε την κατιούσα. Επιρρεπής από συνεχείς τραυματισμούς, ο διεθνής κεντρικός κυνηγός,  φαίνεται πως δεν μπορεί να ξαναβρεί τη φόρμα που είχε κάποτε.

 

Κάρλος Τέβες (Αργεντινή)

 Η μόνιμη απογοήτευση των συμπατριωτών του. Ήταν μεγάλη η προσδοκία τους για αυτόν, όπως μεγάλο ήταν και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του. Όμως η ιδιοσυγκρασία του, το μυαλό του και πολλές φορές η αστάθεια και αδιαφορία του αποτελούσαν τροχοπέδη στην καριέρα του. Έπαιξε τελευταία φορά με την εθνική ομάδα το 2011, δεν γύρισε ποτέ σε αυτήν, παρά τις καλές εμφανίσεις του με τη Γιουβέντους. Προτιμά μία εκδρομή στη Ντίσνεϊλαντ από το να παίξει στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δείτε την προηγούμενη ιδανική 11άδα
http://www.pamesports.gr/292162/h-idanikh11ada-twn-apontwn

Σχετικά άρθρα