Περικύκλωσαν το ξενοδοχείο της Βραζιλίας

Η κατάσταση στη Βραζιλία ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ δείχνει να μην εξομαλύνεται. Τελευταίο κρούσμα διαμαρτυρίας στο Ρίο όπου περισσότεροι από 100 καθηγητές περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο οποίο μένει η Εθνική ομάδα της χώρας τους.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν χρήματα για την παιδεία και αποδοκίμασαν την επιλογή της κυβέρνησης της Βραζιλίας να διαθέσει τεράστια ποσά για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά στις 12 Ιουνίου. “Δεν θα γίνει το Μουντιάλ”, φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ προσπάθησαν να σταματήσουν και το πούλμαν που πήγε να πάρει τους «καριόκας» για να τους μεταφέρει στην προπόνηση.

“Είναι εξωφρενικό να έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για ανακαινίσεις και κατασκευές γηπέδων, ενώ μέχρι τώρα κανένα από τα θύματα της τραγωδίας του 2011 δεν έχει αποκτήσει στέγη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ένας διαμαρτυρόμενος καθηγητής.

Να θυμίσουμε ότι το 2011, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, περισσότερα από 900 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τερεσόπολη και σε άλλες πόλεις λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “σελεσάο”, Φελίπε Σκολάρι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Estado de Sao Paulo», υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα δεν επηρεάζουν τους παίκτες του.

“Οι ποδοσφαιριστές δεν δίνουν προσοχή σε αυτές», είπε και τόνισε ότι η εθνική ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για την κακή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων στη Βραζιλία.

“Τους δρόμους τους κατασκευάζει η κυβέρνηση και όχι οι παίκτες με την ομοσπονδία. Ο δικός μας ρόλος είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο”. Οι αρχές στη Βραζιλία θεωρούν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα μόλις 17 μέρες πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σχετικά άρθρα