Σύριζα : «Και όμως, στην Κύπρο τον άλλαξαν»

27 Μαΐου 2014
Αποφασισμένος να επιμείνει στην πρόκληση πρόωρων εκλογών εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, έστω και αν δεν δύναται να επιβάλει μια τέτοια εξέλιξη, ασχέτως από την καθαρή νίκη του στις ευρωεκλογές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα επιμείνει σε όλα τα «μην διανοηθείς» που απηύθυνε ο πρόεδρός του, μετά την έξοδο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών να μην διανοηθεί να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας, να μην εκποιήσει δημόσια περιουσία, να μην εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στο συρτάρι του για μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και να μην προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του νέου Επιτρόπου της χώρας, χωρίς την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. 

Κορυφαία πηγή της Κουμουνδούρου, απαντώντας σε ερώτηση του real.gr, παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στον ορισμό του νέου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει στις 10 Ιουνίου), ούτε του νέου Επιτρόπου, άφησε όμως σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί ως κυβέρνηση να θέσει θέμα αλλαγής του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. 

«Και στην Κύπρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη τον άλλαξε, υπάρχει προηγούμενο» ανέφερε με νόημα η συγκεκριμένη πηγή, ανεβάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Σύμφωνα άλλωστε με τις ίδιες πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται για διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τον νυν υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα – που είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση του Γιώργου Προβόπουλου – και ετοιμάζεται για μεγάλες αντιδράσεις. 

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το θέμα της δυσαρμονίας της λαϊκής βούλησης με την κυβερνητική πλειοψηφία που έθεσε, η Κουμουνδούρου απαντά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το αυτονόητο. «Δεν έχουν καταλάβει τίποτα απλά αναμασούν τον ακραίο διχαστικό πολιτικό λόγο της προεκλογικής περιόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πηγή. 

«Μπορεί τον ίδιο, αλλά μετά από εκλογές»

Στο ερώτημα τι θα πράξει αν η κυβέρνηση προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που δεν μπορεί να απορρίψει η Κουμουνδούρου, η απάντηση είναι σαφής: «Θα τον ψηφίσουμε αλλά μετά από εκλογές. Μην περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκτονήσει».

Απορρίπτουν σενάρια μεγάλου συνασπισμού

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού που φέρεται να συζητούνται στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο με κύρια άρθρα συγκεκριμένων εφημερίδων.

Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάλυση των αποτελεσμάτων και την χάραξη της μετεκλογικής πορείας του κόμματος. 

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ