Αυτοί είναι οι 4 που θέλει για την ΕΤΕ ο Τσίπρας

28 Μαΐου 2014

Αποφασισμένος να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να διορισθεί ένας από τους εκλεκτούς του στη θέση του διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Εχει καταλήξει μάλιστα σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση. Πρόκειται για την Λούκα Κατσέλη – που θεωρείται η επικρατέστερη αφού χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από το κόμμα σύμφωνα με τα ΝΕΑ- τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Θεόδωρο Πανταλάκη (πρώην στέλεχος της ΑΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς) και τον Νίκο Καραμούζη (στέλεχος παλαιότερα της Eurobank και τώρα του Ομίλου Πειραιώς).
Δεν θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα με γνώσεις για το τραπεζικό και οικονομικό σύστημα και δυνατότητα ισχυρής παρέμβασης. Η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί» φαίνεται πως θα δοκιμαστεί ισχυρά σε αυτή τη μάχη. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί επουδενί να δει στη θέση του πρώτου ενοίκου της Τράπεζας της Ελλάδας τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Οπως σημειώνουν τα ΝΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει αυτή τη μάχη επηρεασμένος από τη συμβουλή που του έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας:

«Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνησή σου είναι αυτή (σ.σ. ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος).. Εγώ έτσι την έπαθα.»

Ο Νίκος Καραμούζης

Ο Θόδωρος ΠανταλάκηςΠηγή:www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...