Δυναμικά πορτραίτα ανθρώπων στις τελευταίες στιγμές της ζωής τους

28 Μαΐου 2014

«Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο». Το γνωμικό του Ιπποκράτη ταιριάζει απόλυτα στο πρότζεκτ του φωτογράφου Andrew George, «Right Before I Die», (δηλαδή λίγο πριν πεθάνω) και αφορά σε ένα εντυπωσιακό δίδαγμα για τη ζωή και την απώλεια.

Ο καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται με έδρα το Λος Αντζελες, κατέγραψε με το φακό του σπαρακτικά πορτραίτα καθημερινών ανθρώπων στις τελευταίες τους στιγμές στη ζωή πριν αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την τρομακτική πραγματικότητα του θανάτου.

«Όταν σκέφτηκα την ιδέα για το πρότζεκτ αυτό, η μητέρα ενός φίλου μου μόλις είχε αποβιώσει πρόσφατα και στο μνημόσυνο της, θαύμασα το πώς δεν υπήρχε τόσο πολύ γνήσια αγάπη γι 'αυτήν», εξηγεί ο George στην Huffington Post.

Για την υλοποίηση του έργου, ο καλλιτέχνης έψαξε για ένα ξενώνα που θα του επέτρεπε να περνά το χρόνο του με τους ασθενείς. Αρκετοί τον απέρριψαν, εκτός από τον Dr. Marwa Kilani στο νοσηλευτικό ίδρυμα Holy Cross Medical Center στο Λος Άντζελες από όπου και τα παρακάτω πορτραίτα.

Irene

 

Jack

 

Josefina

 

Michael

 

Ralph

 

Rene

 

Sara

 

SarahΠηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ