Η επιστροφή των «11»

Επιστρέφουν στην Εθνική ομάδα οι 11 διεθνής πολίστες μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο αφού διευθετήθηκε το θέμα που αφορούσε στην καταβολή των οδοιπορικών τους. 
Έτσι λοιπόν οι διεθνής θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Σάκη Κεχαγιά και ξεκινούν την προετοιμασία τους ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Στην ανακοίνωση της οποία εξέδωσαν γίνεται αναφορά στα αιτήματα τους αλλά και στο τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τον κ. Διαθεσόπουλο. Παράλληλα στην ανακοίνωση οι διεθνής ευχαριστούν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την επίλυση του προβλήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της ΚΟΕ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Δημήτρη Διαθεσόπουλο αλλά και τους κυρίους Ξιάρχο, Αρώνη, Γιακουμάτο, και Σπηλιωτόπουλο κι έπειτα από συζήτηση που διήρκησε 2 περίπου ώρες, η πλευρά της ΚΟΕ δεσμεύτηκε απέναντί μας για τα παρακάτω:

Μικρή αύξηση των οδοιπορικών και πριμ στόχων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Επανεξέταση του θέματος του ύψους των οφειλών από το 2012
Η αποπληρωμή των φετινών οδοιπορικών να γίνει μέχρι τις 31/12/2014

Από την πλευρά μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτείναμε και κάποιες επιπλέον αλλαγές μέσω των οποίων κατά την άποψή μας θα μπορέσουν να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν και παρουσιάζονταν μέχρι τώρα και πιο συγκεκριμένα:
*Ο υπολογισμός του ύψους των οδοιπορικών να γίνεται ανά προπόνηση έτσι ώστε η ΚΟΕ να μπορεί να προσαρμόζει την ποιότητα αλλά και τη χρονική διάρκεια της προετοιμασίας ανάλογα με τα οικονομικά της δεδομένα.
*Στον υπολογισμό του συνολικού ύψους των οδοιπορικών να συμπεριλαμβάνονται κλιμακωτά και κάποια πριμ τα οποία θα συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων αγωνιστικών στόχων
Και για τις 2 αυτές προτάσεις μας, πήραμε δεσμεύσεις πως θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ της ΚΟΕ.
Έπειτα από τα παραπάνω από την πλευρά μας αναγνωρίσαμε τη διάθεση και την πρόθεση από την πλευρά της ΚΟΕ να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Ως εκ τούτου προτάσοντας το καλό της εθνικής ομάδας και κατ’επέκταση της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης, που αποτελεί την κοινή επιδίωξη όλων μας, αποφασίσαμε να θέσουμε τους εαυτούς μας ξανά στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή και να επανακεκινήσουμε τις προπονήσεις από την Πέμπτη 26 Μαϊου.
Επίσης θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους συναθλητές μας οι οποίοι αναγνωρίζοντας τους δίκαιους και εύλογους λόγους της αποχής μας, ένιωσαν την ανάγκη να ταχθούν υπέρ μας, με τη στάση τους να αποχωρήσουν από την προετοιμασία, ενώ είχαν κληθεί στη θέση μας.Θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε πως ήδη έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες τις ενέργειες ώστε η στάση τους, η οποία τους τιμά ως προσωπικότητες και φανερώνει το ηθικό ανάστημα το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει όσους φέρουν το εθνόσημο κι εκπροσωπούν την Ελλάδα, να μην αποτελέσει αφορμή αποκλεισμού τους από τις κλήσεις της εθνικής ομάδας στο μέλλον.Αυτό όπως ήδη διαπιστώσαμε, αποτελεί άλλωστε και την πρόθεση των υπευθύνων οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία της θέσης στην οποία αρκετοί συναθλητές μας παρά τη θέλησή τους επήλθαν.
Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον υφυπουργό κο Γιάννη Ανδριανό για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα μας και την αμεσότητα που επέδειξε τόσο στο να μας ακούσει όσο και στο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος».
Μετά τιμής,
Οι αθλητές της εθνικής ομάδας,
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΓΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΚΟΛΟΜΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΠΟΝΤΙΚΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΤΣΑΛΚΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικά άρθρα