Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ , αρκετοί τραυματίες

29 Μαΐου 2014


Tροχαίο με λεωφορείο συνέβη στον κόμβο της Οβρυάς λίγο μετά τις εννιά το πρωί. Το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, με 25 επιβάτες, έπεσε από την Ν.Ε.Ο. σε πλαϊνό παράδορμο και ανετράπη.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως τρία πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr.

Νεώτερες πληροφορίες (ώρα 10.06) μιλούν για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Το λεωφορείο (του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας) ερχόταν στην Πάτρα από την Ανδραβίδα.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν (ώρα 10.12) ότι οι τραυματίες είναι δέκα. Όλοι τους φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος μιλώντας πριν από λίγο στην εκπομπή "Αλφαβήτα" των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι 21, όλοι τους ελαφρά, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

Το λεωφορείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, μετά την ανατροπή του σύρθηκε για αρκετά μέτρα (πάνω από 200) στο πρανές και αυτό απεδείχθη σωτήριο.

 

ENHMEΡΩΣΗ

Στους 22 έχουν ανέλθει οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά την ανατροπή του υπεραστικού λεωφορείου με 30 επιβάτες, σήμερα το πρωί στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική διακομιδή των τεσσάρων τραυματισμένων επιβατών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, άλλοι 18 επιβάτες, στους οποίους προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος, από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Τροχαίο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Πάτρα

Όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανές να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.

 Πηγή: www.madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ