Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι τάσεις για τις 30/5

29 Μαΐου 2014
Τι να προσέξουν και τι να εκμεταλλευτούν τα παιδιά;

Η Βιολογία, η Φυσική, η Ιστορία και τα Μαθηματικά-Στοιχεία Στατιστικής είναι το επόμενο βήμα δοκιμασίας για τα παιδιά.

Ο «απατηλός» Ποσειδώνας δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη το πεδίο των εξετάσεων και ό, τι επισημάνθηκε για τις 28/5 εξακολουθεί να ισχύει, ιδίως σε σχέση με λάθη, παρερμηνείες και αβλεψίεςΩστόσο το τρίγωνο του Ήλιου με τον Άρη εισάγει νέα δεδομένα.

Κατ' αρχήν ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων αναμένεται να είναι σχετικά υψηλός, κάτι που θα προσφέρει την δυνατότητα στα πιο διαβασμένα ή «ετοιμοπόλεμα» παιδιά, να κατοχυρώσουν μια υψηλή βαθμολογία, ικανή να κάνει την διαφορά στο τέλος. Άρα απαιτείται εγρήγορση, ευστροφία και εντατικός ρυθμός επεξεργασίας.

Τα θέματα ανά κλάδο αναμένεται να είναι πρωτότυπα, από αυτά που απαιτούν πρωτοβουλία σκέψης και όχι «παπαγαλία», ενδέχεται μάλιστα να περιστρέφονται γύρω από την δυναμική συστημάτων και το... δίπολο επίθεση-άμυνα.

Ενδεικτικά, στην Φυσική είναι SOS οτιδήποτε αφορά στην αεροδυναμικήστην Ιστορία θέματα σχετικά με την στρατηγική και τις πολεμικές αναμετρήσεις και στην Βιολογία οι γενετικές αντιπαλότητες-συνεργασίες αλλά κι ένα ειδικό θέμα για τα πτηνά.

Όσον αφορά στην ψυχολογία των παιδιών, η βιασύνη είναι το κυριότερο μειονέκτημα, που θα πρέπει να καταπολεμήσουν και έπεται η τάση τους να δίνουν αυθαίρετες ερμηνείες.
Απαιτείται ακόμη προσήλωση στο γραπτό τους (το κλίμα σε κάποιες αίθουσες μπορεί να είναι ανήσυχο) και βέβαια ψυχραιμία, αφού μια κρίση πανικού μπορεί να καταστρέψει τα πάντα.Πηγή: http://www.astrology.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ