Δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ…


Έχει πράγματι ιστορική σημασία για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση της ομάδας μπάσκετ με τον Παναθηναίκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η ευκαιρία που έχουν οι ερυθρόλευκοι να πάρουν την Κυριακή τον τίτλο μετά την άλωση του ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε στο τέλος και την έχανε. Να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα σε όλα τα μεγάλα ομαδικά σπορ την ίδια σεζόν. 

Ήδη έχει πανηγυρίσει τους τίτλους σε ποδόσφαιρο, βόλεϊ και πόλο, απομένει το μπάσκετ που δείχνει να έρχεται με την πανθομολογούμενη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει αυτή την περίοδο ανάμεσα στις δύο ομάδες και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον αντίπαλο το χτεσινό αποτέλεσμα. 

Για τους ερυθρόλευκους θα είναι μια χρονιά ορόσημο σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά τέτοιο επίτευγμα, από καμία ομάδα του πλανήτη απ’ όσες δραστηριοποιούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε όλα τα μεγάλα σπορ. 

Και μια απολαυστική σεζόν για τον κόσμο του συλλόγου και τους ανθρώπους που τον «τρέχουν». 

Στο ποδόσφαιρο ο τίτλος κατακτήθηκε από πολύ νωρίς και φέτος. 

Στο βόλεϊ και στο πόλο πρόκειται για θρίαμβο της διοίκησης του Ερασιτέχνη που έχει καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να ξεπεράσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να κρατάει τα τμήματα στην κορυφή.

Και στο μπάσκετ θα είναι η συνέχεια των εκπληκτικών δύο προηγούμενων σεζόν, με την κατάκτηση των ευρωπαϊκών τροπαίων.

Σχετικά άρθρα