Μπανάνα σπλιτ με θεϊκό μπράουνις της Αργυρώς!

30 Μαΐου 2014

Υλικά συνταγής


  • Για το μπράουνις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 80 γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 συσκευασία (900ml)παγωτό σοκολάτα μπανάνα
  • Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
Για το μπράουνις
Βουτυρώνουμε μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25' . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2'-3' λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και τη κρέμα. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα ,παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας. 

Αrgiro.gr 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ