Μπανάνα σπλιτ με θεϊκό μπράουνις της Αργυρώς!

<div class="time">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<span><span><br /></span></span>
<ul>
<li class="subtitle"><span>Για το μπράουνις</span></li>
<li><span><strong>250 γρ.</strong> <span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>440 γρ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>4 μεγάλα </strong><span>αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>70 γρ. </strong><span>κακάο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>βανίλιες</span></span></li>
<li><span><strong>50 γρ. </strong><span>αλεύρι</span></span></li>
<li><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>150 γρ.</strong> <span>σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια</span></span></li>
<li><span><strong>80 γρ.</strong> <span>πικρή σοκολάτα σε κομματάκια</span></span></li>
<li><span><strong>100 γρ.</strong> <span>καρύδια</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία (900ml)</strong><span>παγωτό σοκολάτα μπανάνα</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τις καραμελωμένες μπανάνες</span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>4</strong> <span>μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>κρέμα γάλακτος</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα</strong> <span>αλάτι</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><strong>Για το μπράουνις</strong><br />Βουτυρώνουμε μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.<br />Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.<br />Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε.<br />Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25' . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.<br /><strong>Για τις καραμελωμένες μπανάνες</strong><br />Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.<br />Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2'-3' λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και τη κρέμα. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.<br />Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα ,παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>Αrgiro.gr </span></div>

Σχετικά άρθρα