Λιγκουίνι με γαρίδες και τομάτα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />350 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι<br />400 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα<br />300 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες – καθαρισμένες<br />350 γραμμάρια τομάτες<br />1 κρεμμύδι<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο<br />Ρίγανη<br />Αλάτι<br />πιπέρι<br />Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.<br /><br />Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.<br />Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε τυρί τριμμένο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα