Χοιρινές μπουκιές με πολύχρωμες πιπεριές

30 Μαΐου 2014

Υλικά συνταγής

 

  • ½ κιλό ψαρονέφρι
  • 160 γρ. FloraSoft με βούτυρο
  • 1 από κάθε χρώμα πράσινη πιπεριά, κόκκινη και κίτρινη κομμένες σε τετράγωνα, μέτρια κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες τετράγωνες φέτες
  • 1 κοφτό κουτ. του γλυκούρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
  • ½ ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε. Μόλις περάσει ο χρόνος βρασίματος, σουρώνουμε το κρέας και τα στραγγίζουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα άλλο μέτριο σκεύος επάνω στην εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το Flora, το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε έως ότου το κρέας πάρει χρώμα και τα λαχανικά μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουταλιές νερό. Το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σερβίρουμε.


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ