ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 1 Ιουνίου (vd)

Τα τρία γκολ του Μίροσλαβ Κλόζε στο εντυπωσιακό 8-0 της Γερμανίας επί της Σαουδικής Αραβίας στο Σαπόρο το 2002, το γεγονός του ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  της 1ης Ιουνίου στα παγκόσμια κύπελλα.

Μια ημέρα που έστω και από σπόντα είχε αρκετό άρωμα…Ελλάδας με την παρουσία αρκετών γνωστών από το πέρασμα τους στα γήπεδα της χώρας μας.
Θα τους ανακαλύψετε στη συνέχεια:

 

 

1934
Ιταλία-Ισπανία 1-0: Η ουσιαστική συνέχεια του ισόπαλου αγώνα της Φλωρεντίας, ένα 24ώρο μόλις πριν. Η Ιταλία και η Ισπανία παρά τα 120 λεπτά που είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη ημέρα, άντεξαν και ένα επιπρόσθετο 90λεπτο με την Ιταλία να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά με σκόρερ τον περίφημο Τζουζέπε Μεάτσα στο 11ο λεπτό.

1978
Γερμανία-Πολωνία 0-0: Απογοητευτική πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Μονουμεντάλ του Μπουένος Αύρες με την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία να μένει στο 0-0 με την Πολωνία του Γιάτσεκ Γκμοχ.

 

1986
Γαλλία-Καναδάς 1-0: Χωρίς ιδιαίτερη ένταση και με λίγες φάσεις στο Καμπ Νου της Λεόν, το ματς που κρίθηκε από γκολ του Ζαν-Πιερ Παπέν στο 79’. Στην 11άδα του Καναδά ένας παίκτης που μάλλον έχει ξεχαστεί ακόμη και από τους φίλους του Ολυμπιακού, ο Ιγκόρ Βράμπλιτς.

Βραζιλία-Ισπανία 1-0:  Στο Γιαλίσκο της Γκουανταλαχάρα, μόνιμη έδρα της Σελεσάο, ο αείμνηστος Σόκρατες ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ. Ντεμπούτο σε Μουντιάλ για τους Ισπανούς ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ με συμπαίκτη τον Βίκτορ Μουνιόθ ενώ στην 11άδα της Βραζιλίας υπήρχε ο Ζούλιο Σέζαρ  που πέρασε για ένα φεγγάρι (κυριολεκτικά) από τον Παναθηναϊκό.
O Mίτσελ μάλιστα στο 0-0 πέτυχε ένα κανονικό γκολ που δεν μέτρησε καθώς θεωρήθηκε ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.
Δείτε το βίντεο αλλά και την αποκαλυπτική φωτογραφία που το επιβεβαιώνει.

2002

Ιρλανδία-Καμερούν 1-1: Πρώτο ματς σε Ιαπωνικό έδαφος σε εκείνο το Μουντιάλ.  Ο Πατρίκ Μ΄Μπομά έδωσε το προβάδισμα στα «αδάμαστα λιοντάρια» και ο Ματ Χόλαντ ανταπέδωσε για τους Ιρλανδούς.

Γερμανία-Σ.Αραβία 8-0: Ο Μίροσλαβ Κλόζε συστήνεται εντυπωσιακά στο ευρύ κοινό από το Σαπόρο της Ιαπωνίας. Λίγες μόνο μέρες πριν την 24η επέτειο των γενεθλίων πετυχαίνει τρία γκολ (όλα με κεφαλιές) στην εντυπωσιακή επικράτηση των πάντσερ.Από ένα γκολ πέτυχαν οι Μπάλακ, Γιάνκερ, Λίνκε, Μπίρχοφ και Σνάϊντερ.

Δανία-Ουρουγουάη 2-1: Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο Ουλσάν της Κορέας και σκόρερ των δύο γκολ της Δανίας ο Γιον Νταλ Τόμασον ενώ για την Τσελέστε σκόραρε ο Ντάριο Ροντρίγκεζ .  Μουντιαλικό ντεμπούτο για δύο παίκτες με σπουδαία καριέρα στα Ελληνικά γήπεδα. Του Ρενέ Χένρικσεν και του Πάμπλο Γκαρσία. Στην 11άδα της Ουρουγουάης άλλοι δύο παίκτες που πέρασαν από την χώρα μας. Ο Σεμπάστιαν Αμπρέου και ο Αλβάρο Ρεκόμπα που έγιναν αλλαγή.

Σχετικά άρθρα