Ψάχνοντας μία πρόκριση

Είτε έτσι είτε αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα δώσει δύο διπλά παιχνίδια σε ισάριθμες προκριματικές φάσεις. Ζητούμενο είναι τουλάχιστον μία πρόκριση.

Στην κλήρωση της 18ης Ιουλίου το Τριφύλλι θα μπει ως γνωστόν στο γκρουπ των αδύναμων της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους Ζενίτ, Λιλ, Κοπεγχάγη, Σταντάρ Λιέγης, Μπεσίκτας . Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό θα είναι να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά θα έχει πετύχει το στόχο του, αφού και τα 2,1 εκατ. ευρώ της πρόκρισης θα βάλει στο ταμείο και σίγουρα θα αγωνίζεται και το φθινόπωρο στην Ευρώπη, είτε με νέα πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε με αποκλεισμό πάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εάν οι Πράσινοι αποκλειστούν από τον πρώτο προκριματικό, μετακομίζουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Και εκεί με μια πρόκριση, θα βρεθούν στους ομίλους. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα έχουν χάσει την ευκαιρία να βάλουν επιπλέον περίπου 1,8 εκατ. ευρώ στο ταμείο τους.

Σε κάθε περίπτωση για τον Παναθηναϊκό το ζήτημα έχει δύο όψεις. Η πρώτη οικονομική, η δεύτερη βαθμολογική γιατί το Τριφύλλι θέλει να μαζέψει πόντους ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων τριών ετών. Πέρυσι δεν συμμετείχε ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε κακή πορεία.

Σχετικά άρθρα