Ντάικ: «Υπήρχε… εντολή για το Κατάρ»

Διαβάστε ακόμα:

Αφαιρούν το Μουντιάλ από το Κατάρ;

Κατάρ: Το “διεφθαρμένο” Μουντιάλ;

«Λάδι» στην… φωτιά που έχει ξεσπάσει με την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ, μετά τις νέες αποκαλύψεις για δωροδοκίες στην ανάθεση, έβαλε ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας (FA), Κρεγκ Ντάικ, καθώς τόνισε πως η χώρα του περσικού κόλπο πήρε την διοργάνωση μετά από εντολή!!!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πρότεινε να ξαναγίνει η ψηφοφορία για το ποια χώρα θα αναλάβει την συγκεκριμένη διοργάνωση…

Αναλυτικά υπογράμμισε: «Εάν υπάρχει μια σοβαρή έρευνα που λέει ότι υπήρξε διαφθορά, κάτι το οποίο ξέρω πως αρνείται το Κατάρ, τότε προφανώς θα πρέπει να ξαναψηφίσουμε. Για πολύ κόσμο ήταν έκπληξη που η ανάθεση πήγε στο Κατάρ, και μάλιστα εύκολα, καθώς εκεί δεν υπάρχει πραγματική ποδοσφαιρική παράδοση.
Είναι μια μικρή χώρα. Χρειάζεται οκτώ ποδοσφαιρικά γήπεδα; Και φυσικά η ζέστη εκεί το καλοκαίρι κάνει αδύνατη την διεξαγωγή αγώνων. Αυτοί που αποφάσισαν που θα πάει η διοργάνωση, πήραν εντολή για να το κάνουν».

Να θυμίσουμε πως τις νέες αποκαλύψεις για δωροδοκίες έκαναν την Κυριακή οι «Sunday Times», ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει το ίδιο και το «France Football»! Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022 αντέδρασε και δεν δέχτηκε τις κατηγορίες…

Όπως έχει γίνει γνωστό η FIFA έχει αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για δωροδοκία και επικεφαλής αυτής είναι ο ο Μίτσελ Γκαρσία. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν αυτές οι καταγγελίες, θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία για επιλογή διοργανώτριας χώρας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση!  

Σχετικά άρθρα