Διορθώνει το λάθος της Φούλαμ

Οι ίδιοι οι Άγγλοι αναλυτές που παρακολουθούν από κοντά την πορεία της Φούλαμ θεωρούν απολύτως λογική την απόφαση του Παϊτίμ Κασάμι να αφήσει τον λονδρέζικο σύλλογο και την περιπέτειά του στην Τσάμπιονσιπ, αναζητώντας σε υψηλότερο επίπεδο τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Λένε, όμως, κάτι ακόμη. Ότι σε σχέση με την παρουσία του Κασάμι στην Φούλαμ, το μεγαλύτερο λάθος που έγινε είχε να κάνει με το ότι ο Ελβετός δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν ποτέ από τους προπονητές του στη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη στο γήπεδο. 

Ποιά είναι αυτή; Κεντρικός χαφ, box to box. Ούτε στα άκρα, ούτε πίσω από τον επιθετικό που συνήθως χρησιμοποιήθηκε στη Φούλαμ. 

Κι ο Ολυμπιακός φέρνει τον 22χρονο αριστεροπόδαρο άσο για να τον χρησιμοποιήσει ακριβώς εκεί! Δίπλα ή λίγο πιο μπροστά από τον αμυντικό χαφ της ομάδας, όχι στις πτέρυγες ή σε πολύ προωθημένο ρόλο, πίσω από τον σέντερ φορ. 

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε τον Κασάμι να αγωνίζεται στον άξονα και να έχει χώρο για να κάνει παιχνίδι από το κέντρο, αλλά σε διάφορους άλλους ρόλους», σχολιάζουν στο διαδίκτυο φίλοι της Φούλαμ. 

Με τους ερυθρόλευκους να είναι έτοιμοι να δώσουν στον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο και στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, ειδικά για τις αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και να πάρουν πολλά από την ικανότητά του να χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι του, τόσο στην παραγωγή του παιχνιδιού όσο και στα τελειώματά του, καυθώς αρκετά από τα γκολ που έχει βάλει στην καριέρα του, ο Κασάμι τα έχει πετύχει με δυνατά σουτ με το αριστερό, από κεντρική θέση έξω από την περιοχή…

Σχετικά άρθρα