ΑΠΘ: Καθηγητής κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις

3 Ιουνίου 2014

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκεται αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής σε «κομπίνα» σε βάρος του Ιδρύματος. Η υπόθεση αφορά στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, των οποίων ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ήταν υπεύθυνος, με την προκληθείσα ζημιά για το Πανεπιστήμιο να ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Όπως ανάφερει το newsbeast.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής φέρεται να έχει υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά δαπάνης για τη συμμετοχή του στα εν λόγω προγράμματα κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους 2010 έως 2013. Για άμεση συνέργεια στην υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη συνεργάτες του στο ΑΠΘ, καθώς επίσης η σύζυγός και ο πεθερός του.

Η «κομπίνα» έγινε αντιληπτή όταν κάποιοι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν προς είσπραξη δαπάνες που αφορούσαν αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί στο ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα, για όμως διαφορετικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος που αντιλήφθηκαν την απάτη, προσέφυγαν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία κίνησε τη διαδικασία της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας. Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που φέρεται ότι εισέπραξε παράνομα.

 Madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ