“Βρώμικοι” αγώνες πριν το Μουντιάλ του 2010

Σύμφωνα με μυστικό έγγραφο της FIFA, το οποίο επικαλείται το «Sky Sports», επτά φιλικοί αγώνες πριν από την διεξαγωγή του Μουντιάλ 2010 στην Νότιο Αφρική είχαν χειραγωγηθεί.
 
 Συγκεκριμένα οι έρευνες αφορούν τη νίκη της Νότιας Αφρικής με 4-0 επί της Ταϊλάνδης, το 1-1 με την Βουλγαρία, η νίκη με 2-1 επί της Κολομβίας, η νίκη με 5-1 επί της Γουατεμάλα και η νίκη με 1-0 επί της Δανίας, που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010. Τα άλλα δυο παιχνίδια που εξετάζονται,  είναι η νίκη της Νιγηρίας με 3-1 επί της Κορέας και το 0-0 της Ιαπωνίας με την Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, ο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, που είναι σε φυλακή της Φινλανδίας από το 2012, έχοντας καταδικαστεί για στήσιμο αγώνων, ήταν εκείνος που χρησιμοποιούσε μια εταιρία ως κάλυψη, μέσω της οποίας πρόσφερε διαιτητές για τα παιχνίδια. Τον Μάιο του 2010 η εταιρία του Περουμάλ υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής, προκειμένου να προσφέρει διαιτητές στα φιλικά παιχνίδια της χώρας πριν από το Μουντιάλ.
Αυτοί οι διαιτητές πληρώνονταν 70.000 δολάρια για να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η έρευνα συνεχίζεται με τη FIFA να προειδοποιεί  ότι ενδέχεται και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, να γίνει στόχος των εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες χειραγωγούν αγώνες.

Σχετικά άρθρα