Φέρνει «ταλέντο» από το Μουντιάλ

Η FIFA αποζημιώνει με 2.200 ευρώ ημερησίως τους συλλόγους για καθέναν από τους ποδοσφαιριστές τους στο Μουντιάλ. Και το ποσό άρχισε να μετράει από την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ ισχύει μέχρι την ημέρα που θα σταματήσει η πορεία του κάθε παίκτη στη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο Μουντιάλ τους 4 Έλληνες διεθνείς του, τον Χολέβα, τον Σάμαρη, τον Μανιάτη και τον Μανωλά. Και θα εισπράξει περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα, συνολικά κάτι λιγότερο από 400 χιλιάδες εάν η Εθνική δεν καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.Το ποσό μπορεί να αυξηθεί, φυσικά, εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει και μετά τον όμιλο. 

Μπορεί να πει κανείς, δηλαδή, ότι για τους ερυθρόλευκους προκύπτει ως άμεσο κέρδος ένα «μέτριο» συμβόλαιο της προσεχούς περιόδου ή μια μεταγραφή ενός καλού ταλέντου. Εμμέσως, ασφαλώς, τα κέρδη μπορεί να είναι μεγαλύτερα εάν οι παίκτες του κάνουν καλές εμφανίσεις και ανεβάσουν την χρηματιστηριακή αξία τους από μια διοργάνωση που βλέπει όλος ο πλανήτης. 

Ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να είχε περισσότερα έσοδα εάν ο Μπονγκ δεν είχε «κοπεί» την τελευταία στιγμή από την 23αδα του Καμερούν ή αν ο Σάντος είχε καλέσει τον Σιόβα και τον Αβραάμ. Τα λεφτά για τον Κάμπελ θα τα πάρει η Άρσεναλ. Και για τον… Πουλίδο η Τίγκρες. 

Στο Μουντιάλ συμβαίνει επίσης το εξής εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό, καθώς θα έχει στη Βραζιλία πέντε ποδοσφαιριστές από το τωρινό ρόστερ του (τους Έλληνες και τον Κάμπελ), αλλά περισσότερους παίκτες που είχαν φορέσει τη φανέλα του και τώρα ανήκουν σε άλλες ομάδες! Τον Τουρέ, τον Μιραλάς, τον Μεντζανί, αλλά και φυσικά τους Μήτρογλου, Τοροσίδη, Φετφατζίδη.

Για να δούμε μήπως εκτός του Πουλίδο υπάρξει κι άλλος μουντιαλικός αστέρας που θα έρθει αργότερα στους πρωταθλητές…

Σχετικά άρθρα