Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

<div class="time">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<span><span><br /></span></span>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 δόση </strong><span>ζύμη για τάρτες</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Για τη γέµιση:</span></span></li>
<li><span><strong>100 γραμμ. </strong><span>λιωμένη κουβερτούρα</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. </strong><span>μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους</span></span></li>
<li><span><strong>1 δόση </strong><span>κρέμα patisserie</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>Για την τάρτα:</strong> Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη <a href="http://www.argiro.gr/recipes/1331" target="_blank">βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές</a> ή σύμφωνα με τη <a href="http://www.argiro.gr/recipes/1333" target="_blank">βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα</a>. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.</p>
<p> </p>
<p>Πλένουµε τις φράουλες και τις στεγνώνουµε καλά. Αν οι φράουλες είναι µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση.</p>
<p> </p>
<p>Με πινελάκι αλείφουµε τη λιωµένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουµε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουµε την <a href="http://www.argiro.gr/recipes/1329" target="_blank">κρέµα patisserie </a>στην τάρτα. Στρώνουµε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη τις φράουλες. Αφήνουµε για 10΄στο ψυγείο. Καραµελώνουµε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη.</p>
<p> </p>
<p>Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουµε φλόγιστρο, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη. Κόβουµε και σερβίρουµε.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 10</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 20 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Κατάψυξης:</span> 10 λεπτά</div>
</div>

Σχετικά άρθρα