Ο Καλάθης ο μεγάλος «πράσινος» στόχος!

Ο Νικ Καλάθης είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό… παζάρι, που αρχίζει από σήμερα.

Οι «πράσινοι» παρά την κατάκτηση του δεύτερου σερί νταμπλ χρειάζονται πολλές μεταγραφές και κυρίως Ελλήνων παικτών. Ιδιαίτερα στην θέση του πόιντ γκαρντ, η ενίσχυση είναι απαραίτητη. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δύσκολα θα παραμείνει. Το υψηλό συμβόλαιο του (περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια), δεν συνδυάστηκε με ανάλογη προσφορά την τελευταία διετία, ενώ την σεζόν, που τελείωσε χθες (4/6), ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών στους αχίλλειους τένοντες. Η παραμονή του Ζακ Ράιτ είναι, επίσης, αμφίβολη. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται στήριξη, γιατί όπως και ο ίδιος είπε χθες: «Είμαι πια 34 ετών και δεν είμαι αυτός που ήμουν».

Ο «διακαής πόθος» του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στην θέση του πόιντ γκαρντ είναι ο Νικ Καλάθης, ο οποίος συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα πέραν του ταλέντου του. Είναι μόλις 25 ετών, έχει «πλούσια» εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο (τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ένα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν στο Μέμφις στο ΝΒΑ) και είναι Έλληνας.

Για τον Καλάθη η επιστροφή στην Ευρώπη μοιάζει «μονόδρομος» μετά την τιμωρία των 20 αγωνιστικών, που του επιβλήθηκε κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν λόγω υπόθεσης ντόπινγκ . Ο 25χρόνος γκαρντ έχει εκτίσει τις 7 από τις 20 αγωνιστικές της τιμωρίας του και πολύ δύσκολα θα βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με δεδομένο ότι «κουβαλάει» 13 αγωνιστικές ποινής. Η ποινή δεν ισχύει για τις διοργανώσεις του υπόλοιπου πλην ΝΒΑ κόσμου, γιατί οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί.

Οι «πράσινοι» ήθελαν τον Καλάθη πίσω στο ΟΑΚΑ και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τότε η προτεραιότητα του 25χρόνου γκαρντ ήταν να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει ξανά την επιστροφή του Καλάθη στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά με πολλές παραπάνω πιθανότητες να την επιτύχει.

Σχετικά άρθρα