Σπανούλης και… σκασμούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε πολύ κακή απόδοση στους δύο τελευταίους τελικούς του πρωταθλήματος. Με άστοχα τρίποντα, εύκολα λάθη, δίχως δημιουργίες ή τελειώματα. Και αυτή η κακή απόδοση ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός έχασε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό.

Στα δύο προηγούμενα ματς, στην 25αρα στο ΣΕΦ και στο διπλό μετά από 20 χρόνια στο ΟΑΚΑ, ο Σπανούλης είχε πολύ καλή απόδοση και είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα νικών, φέρνοντάς τον κοντά στο (χαμένο, τελικά) πρωτάθλημα.

Αυτή, θεωρώ με τις βασικές γνώσεις μου για το μπάσκετ, ότι μπορεί να είναι η δικαιότερη κριτική για τον Σπανούλη των φετινών τελικών.

Μιλώντας γενικά για τον Σπανούλη, γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα σε βάρος του.

Ούτε στον Ολυμπιακό, διότι αυτός ηγήθηκε της ομάδας που πήρε δύο σερί ευρωπαϊκά τρόπαια. Κι ήταν μπροστάρης αυτής της μεγάλης επιστροφής του συλλόγου στις διεθνείς επιτυχίες.

Ούτε στην Εθνική, εάν πράγματι δεν παίξει στο φετινό Μουντομπάσκετ ώστε να προφυλάξει το γόνατό του και την υγεία του. Κάθε καλοκαίρι αυτός είναι εκεί, σε όλες τις διοργανώσεις, σε κάθε μάχη. Μια χρονιά μπορεί να λείψει. Άλλοι μεγάλοι παίκτες της δικής του κλάσης, «την έκαναν» μόνιμα από χρόνια.

Ούτε στον Παναθηναϊκό μπορούν να πουν κάτι για τον Σπανούλη επειδή τότε άλλαξε στρατόπεδο. Ήταν τεράστια η συμμετοχή του τα προηγούμενα χρόνια στους εγχώριους και διεθνείς τίτλους των πράσινων.

Ο Σπανούλης με έχει «εκνευρίσει» πολύ στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, για διάφορους λόγους μέσα στο παρκέ, σε στιγμές αγώνων. Ως οπαδό…

Η σκληρότερη κριτική που μπορώ εγώ να κάνω στον Σπανούλη είναι αυτή που ήδη του έκανα, πριν από πολλά χρόνια, όταν τυχαία τον είχα δει σε εστιατόριο στην Πολιτεία να τρώει μπιφτέκι και δίπλα να έχει φραπέ. Γούστο του και καπέλο του, εγώ δεν μπορώ να το αντέξω και τον «έκραξα» από μέσα μου.

Μέχρι εκεί… Να κριτικάρω τον αθλητή και επαγγελματία Σπανούλη, εγώ και κάθε άλλος περισσότερο ή λιγότερο ειδικός ή οπαδός, όχι…

Θα σχολιάσω την απόδοσή του αν ήταν καλή ή κακή σε συγκεκριμένους αγώνες και μετά θα φάω το μπιφτεκάκι μου, θα πιω (αργότερα) τον φραπέ μου και θα το βουλώσω…

Παρακαλώντας ένας τέτοιος αθλητής να είναι όσο γίνεται περισσότερο μέλος της δικής μου ομάδας και όχι αντίπαλός μου…

Σχετικά άρθρα