Χάλεπ έτοιμη για τίτλο!

Την πρώτη πρόκριση στη καριέρα της σε τελικό Grand Slam πανηγύρισε η Σιμόνα Χάλεπ! Η φορμαρισμένη τενίστρια έκαμψε το εμπόδιο και της Αντρέα Πέτκοβιτς νικώντας την με 2-0 σετ (6-2, 7-6).

Τα όνειρα της Ρουμάνας για έναν τίτλο φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά. Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης (από τη Δευτέρα θα ανέβει Νο3) βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και το γεγονός ότι παραμένει η μοναδική τενίστρια που δεν έχει χάσει ακόμη ούτε ένα σετ στην εφετινή διοργάνωση μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η 22χρονη ξεκίνησε εντυπωσιακά και κέρδισε το πρώτο σετ με 6-2 σε μόλις 28 λεπτά. Η Γερμανίδα αντίπαλος της έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ η καταπληκτική Χάλεπ έβγαλε 12 winners. Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό καθώς η Πέτκοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα και οι κοπέλες οδηγήθηκαν στο tie break. Εκεί, τα καθοριστικά λάθη της Πέτκοβιτς και τα εξαιρετικά χτυπήματα της Χάλεπ έκριναν το ματς και έδωσαν στη Ρουμάνα το εισιτήριο για τον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Εκεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μαρία Σαράποβα η οποία λίγο νωρίτερα επικράτησε 2-1 σετ της Ευζενί Μπουσάρ και να γράψει ιστορία, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του δεύτερου Grand Slam της σεζόν θα γίνει η πρώτη τενίστρια από τη Ρουμανία που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά μετά τη Βιργινία Ρουζίτσι το 1978.

Σχετικά άρθρα