Απεργίες, «φωνές» και… κενά στην Βραζιλία (pics)

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, δεν απουσιάζουν τα προβλήματα στην Βραζιλία, με τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, ενώ πολλά έργα ολοκληρώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή… Είτε μιλάμε για γήπεδα, είτε για άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, πάρκα κ.α.     

Στη χώρα της «σάμπας» υπάρχει και κόσμος που περνάει δύσκολα και «φωνάζει». Θυμηθείτε τι είχε γίνει πέρυσι και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όταν είχαμε τρομερά επεισόδια!

Τις προηγούμενες μέρες έκαναν απεργία οι υπάλληλοι του Μετρό στο Σάο Πάολο και συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της Κορίνθιανς για να διαδηλώσουν. Μιλάμε για το γήπεδο, που θα γίνει η αυλαία του Μουντιάλ, με τον αγώνα της Βραζιλίας κόντρα στην Κροατία την ερχόμενη Παρασκευή… Λόγω της απεργίας προκλήθηκε χάος στο Σάο Πάολο, αφού καθημερινά 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ για τις μετακινήσεις τους! Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ήταν άνευ προηγουμένου.

Ο κόσμος «φωνάζει» για τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί για τα έργα (μην ξεχνάμε πως η Βραζιλία θα φιλοξενήσει και τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες), με δεδομένο πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι μεγάλη και η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, καλείται συχνά να απολογηθεί…
«Το Μουντιάλ θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά στη χώρα. Τα γήπεδά μας και οι συγκοινωνίες έχριζαν αναβάθμισης» ανέφερε. Η πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγόρησε και την FIFA για τα αυξημένα έξοδα, διότι όπως τόνισε, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε εγγυηθεί ότι ξένοι επενδυτές θα βοηθήσουν στην χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων, αλλά αυτό δεν έγινε στον βαθμό, που είχε συμφωνηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος για το δημόσιο. «Η ιδιωτική συμμετοχή δεν θα έφτανε ούτε για μισό γήπεδο», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας!

Όπως έκανε γνωστό η Ντίλμα Ρούσεφ, τα 12 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν του αγώνες στην Βραζιλία κόστισαν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή περισσότερα, απ΄ όσα κόστισαν συνολικά τα γήπεδα του Μουντιάλ της Γερμανίας και της Ν. Αφρικής!!!

Η πρόεδρος της Βραζιλίας παραδέχτηκε ότι πολλά έργα υποδομών δεν θα είναι έτοιμα για το Μουντιάλ. Υπάρχει και ανησυχία για την εικόνα της, καθώς τον ερχόμενο Οκτώβριο υπάρχουν προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία.

Σχετικά άρθρα