Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και θυμάρι

6 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα
 
¼ φλιτζανιού ηλιέλαιο
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο 
½ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
2 κουταλιές βούτυρο
1 ½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
1-1 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 ½ κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο αλεύρι σε ένα αλουμινόχαρτο και πανάρετε τις χοιρινές μπριζόλες στο αλεύρι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι.
  
Ρίχνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 8 - 10 λεπτά γυρίζοντας συχνά και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Έπειτα αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και κρατήστε σε ζεστό μέρος.

Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια  λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνέχεια, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές αλεύρι στο μείγμα σκόρδου. Προσθέστε το γάλα. Χτυπάτε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέστε το θυμάρι, πιπερόριζα και κύμινο. Ξανά βάζετε πίσω στο τηγάνι τις μπριζόλες μαζί με τα φύλλα φασκόμηλου, ανακατεύετε καλά με την σάλτσα και σερβίρετε.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

sidagi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ