Λαζάνια με κοτόπουλο και σάλτσα τομάτας

6 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 4-6 ατομα

Για τη σάλτσα ντομάτας
2,5 κιλά ώριμες μέτριες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
40 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο

Για τα λαζάνια
Σάλτσα ντομάτας
600-750 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια παρμεζάνα
20ml ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλου
1 συσκευασία λαζάνια βρασμένα για 2 λεπτά
Δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.

Για τα λαζάνια
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι να καίει πολύ) για ένα λεπτό από τη κάθε μεριά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά δεν πειράζει διότι θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε με λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο.
Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ