Με ήρωα τον Τόμιτς το 2-0 η Μπάρτσα!

Δια χειρός Αντε Τόμιτς η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Βαλένθια με 59-60 και έκανε το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών των ισπανικών πλέι οφ, με τον Κροάτη σέντερ έβαλε το νικητήριο καλάθι δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε! 

H Bαλένθια είχε σαφές προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με δέκα πόντους διαφορά και το 22-12, αλλά από εκεί και έπειτα η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι. Στο 39ο λεπτό ο Τόμιτς είχε βάλει μπροστά την Μπάρτσα με 57-58 για να απαντήσει ο Ντόελμαν για το 59-58, αλλά και πάλι ο Άντε Τόμιτς ήταν εκείνος που «μίλησε» καθώς λίγο πριν από την εκπνοή χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 59-60 και το 2-0 στη σειρά! Πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θέλει μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς. 

Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με έντεκα πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 29:22 λεπτά συμμετοχής είχε οκτώ πόντους με 2/5 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και οκτώ ριμπάουντ. Από την Βαλένθια ξεχώρισε ο Τζάστιν Ντόελμαν με 16 πόντους.

Σχετικά άρθρα