Άρχισε το τρέξιμο…

Βραζιλία αποστολή: Μιχάλης Τσώχος


ΕΔΩ ΑΡΑΚΑΖΟΥ, ΜΕΡΑ 1Η, μέρος 2ο

Μετά από τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τα “προβλήματα”, η εθνική ομάδα μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς. Παρά την ταλαιπωρία, εμφανέστατη κατά την άφιξη του πούλμαν και των παικτών στο Radisson, η γαλανόλευκη ξεκίνησε το πρόγραμμα της στο έδαφος του Αρακαζού.

Μια χαλαρή προπόνηση, και ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες (άπαντες παρόντες, αν και ο Παπασταθόπουλος θα κάνει μέχρι την Τετάρτη και ατομικό πρόγραμμα). Ουσιαστικά η “πρώτη γνωριμία” με το υγρό κλίμα της περιοχής. Κάτι ανάλογο δηλαδή, που θα συναντήσουμε το Σάβατο στην πρεμιέρα με την Κολομβία.

Τα πρόσωπα κουρασμένα, αλλά σιγά-σιγά επανέρχονται τα χαμόγελα και η διάθεση. Στοιχεία, που η Αμερικάνικη “περιπέτεια” είχε κάνει να χαθούν για λίγο. Μέχρις εδώ όμως. Πλέον άπαντες μπαίνουμε στο πρόγραμμα: προπονήσεις, πρωϊνές ή απογευματινές, ανάλογα με τις σκέψεις του κόουτς, πριν το πρώτο εσωτερικό ταξίδι στις 12 Ιουνίου για το Μπέλο Οριζόντε.

Η Δευτέρα θα είναι μια ακόμη ημέρα προσαρμογής για τους διεθνείς. Προπόνηση στις 17.30 τοπική-23.30 Ελλάδας, “ανοιχτή” για όλους. Όλη η περιοχή έχει ξεσηκωθεί, για την άφιξη της εθνικής στην πόλη, κοσμοϊστορικό γεγονός, για μια λουτρόπολη, για ένα θέρετρο.

Πήραμε μια γεύση στην άφιξη της εθνικής, με τα παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα, τα παιδάκια με τα μπλουζάκια “καλως ήρθατε”, τα μικρά παιδιά της τοπικής ομάδας, να εκτελούν κινήσεις της καποέρα και διάφορες πιτσιρίκες να ξεφωνίζουν στην θέα του Κονέ και του Σαμαρά, των “ωραίων” της εθνικής.

Και βέβαια ασφάλεια. Πλήρης κινητοποίηση των Αστυνομικών Δυνάμεων (μέχρι και ελικόπτερο υπερίπτατο την ώρα της άφιξης στο ξενοδοχείο), δυνάμεις και της Στρατιωτικής Αστυνομία, για να αποφευχθεί πιθανό παρατράγουδο.

Όλα καλά λοιπόν και μετράμε αντίστροφα για την πρώτη αναμέτρηση. Αρακαζού, μέρα πρώτη.

Σχετικά άρθρα