Άσταψε και βρόντηξε η Γαλλία

H Γαλλία σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Τζαμάικα φτάνοντας στο ευρύ 8-0 στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «τρικολόρ» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 στο 17′ μετά από συνεργασία Βαλμπουενά, Ζιρού, Καμπάιγ με τον τελευταίο να πλάσαρει από κοντά και να ανοίγει το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, οι Γάλλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ματουιντί, με ωραίο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Η ομάδα του Ντεσάν πίεζε συνεχώς και στο 38′ ο Μπενζεμά με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Τζαμάικα, καθώς οι γάλλοι δεν σταματούσαν με τίποτα. Στο 53′, ο Μπενζεμά σέντραρε από τα αριστερά προς το πέναλτι όπου ο Ζιρού με πλασέ έκανε το 4-0. Στο 63′ ήταν η δικιά του ώρα να σκοράρει, διαμορφώνοντας το 5-0, με ακόμη ένα εξαιρετικό πλασέ. Η Τζαμάικα απλά έβλεπε το παιχνίδι να περνάει από μπροστά της και στο 66′ ο Ματουιντί, έπειτα από σέντρα του Εβρά, πέτυχε το 6-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το… “τσουνάμι” συνεχίστηκε στο 77′ και ο Γκριέζμαν πέτυχε ακόμη ένα γκολ για την ομάδα του. Το μαρτύριο για τους τζαμαϊκανούς τελείωσε στο 89′ και πάλι με τον Γκριένζμαν ο οποίος με εξαιρετικό τακουνάκι, έγραψε το τελικό 8-0.

Η Γαλλία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία της, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, με τον Ντεσάν να έχει σίγουρα ευχάριστους πονοκεφάλους, αλλά και την ανησυχία για την κατάσταση του τραυματισμού του Ντεμπισί .

Σχετικά άρθρα