Η μάχη της…φανέλας!

Οι Αμερικανοί μπορεί να μην αγαπούν ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, οι περισσότερες ομάδες από αυτές που συμμετέχουν στο Μουντιάλ φαίνεται να… αγαπούν τη ΝΙΚΕ την οποία προτίμησαν για να ντυθούν! Η Αμερικανική εταιρεία που πήρε το όνομά της από την ελληνίδα θεά Νίκη, άλλωστε το σήμερα της αντιπροσωπεύει ένα φτερό της θεάς, ντύνει τις δέκα από τις 32 ομάδες. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα που πέρσι υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της.
Σε σύνολο πάντως οι Γερμανοί… ξανάρχονται και σ’ αυτό το Μουντιάλ. Οι τρεις εταιρείες τους ντύνουν τις 18 από τις 32 ομάδες που μετέχουν. Η Αdidas έχει 9,  η Ruma 8, ενώ η σαφώς μικρότερη Uhlsport αντιπροσωπεύεται από την ομάδα του Ιράν.
Υπάρχουν και άλλες μικρότερες. Η Ιταλική LOTTO ντύνει την Κόστα Ρίκα και η Ισπανική Joma την Ονδούρα. Η έκπληξη πάντως γίνεται από τον Ισημερινό που προτίμησε να ντύσει την εθνική του με εμφανίσεις της ντόπιας Marathon. Η Αραβικών συμφερόντων BURRDASPORT ντύνει το Βέλγιο.
Έτσι η Ελλάδα παίρνει μια ανεπίσημη πρωτιά. Στις οκτώ εταιρείες που εκπροσωπούνται στο Μουντιάλ οι δύο έχουν ελληνικό όνομα. Η NIKE (Νάικι την προφέρουν στις ΗΠΑ για να τονίσουν το Νίκη)  και η Marathon! Δεν είναι κι άσχημα…
Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιοι ντύνει ποιόν σε αυτό το Μουντιάλ
ΝΙΚΕ
Αγγλία
Αυστραλία
Βραζιλία
Γαλλία
Ελλάδα
ΗΠΑ
Κροατία
Ν.Κορέα
Ολλανδία
Πορτογαλία
ADIDAS
Αργεντινή
Βοσνία
Γερμανία
Ιαπωνία
Ισπανία
Κολομβία
Μεξικό
Νιγηρία
Ρωσία
PUMA
Ακτή Ελεφαντοστού
Αλγερία
Γκάνα
Ελβετία
Καμερούν
Ιταλία
Ουρουγουάη
Χιλή
Uhlsport
Ιράν
Marathon
Ισημερινός
LOTTO
Κόστα Ρίκα
BURRDASPORT
Βέλγιο
Joma
Ονδούρα
 

Σχετικά άρθρα