Συνταξιούχος στις ΗΠΑ μετέτρεψε αεροπλάνο της Ολυμπιακής σε σπίτι!

11 Ιουνίου 2014

Οταν ένα αεροπλάνο κρίνεται ακατάλληλο για περαιτέρω πτήσεις, τότε οι χρήσεις του μεγάλου και εντυπωσιακού σκαριού του είναι περιορισμένες. Τα πιο... τυχερά αεροσκάφη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση τεχνικών και αεροσυνοδών, σε ειδικούς χώρους των αεροδρομίων. Τα περισσότερα συνήθως καταλήγουν στα παλιοσίδερα, ενώ ελάχιστα έχουν μετατραπεί σε μπαρ ή εστιατόρια. Κάνεις ωστόσο δεν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει το κατά τα άλλα άχρηστο σκαρί του και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό σπίτι.

Ο Μπρους Κάμπελ, ένας Αμερικανός συνταξιούχος, ήταν ο πρώτος που αποπειράθηκε να μετατρέψει σε σπίτι ένα αεροπλάνο και το έπραξε χρησιμοποιώντας ένα Boeing 727 που παλαιότερα άνηκε στην Ολυμπιακή. Ο 64χρονος περνάει πάρα πολλές ώρες καθημερινά μέσα στο... προσωπικό του αεροσκάφος, προσπαθώντας να το κάνει όλο και πιο εύχρηστο. Κάθε μέρα που περνάει βρίσκει το παλιό αεροπλάνο της Ολυμπιακής να μοιάζει όλο και περισσότερο σε σπίτι, έχοντας ήδη τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό αλλά και τα βασικά έπιπλα.

Φυσικά, η δημιουργία ενός τέτοιου... σπιτιού δεν είναι και τόσο οικονομική. Για να αγοράσει το αεροσκάφος ο 64χρονος δαπάνησε 220.000 δολάρια. Παράλληλα, ο Αμερικανός αγόρασε και μια έκταση 100 στρεμμάτων δάσους τα οποία φιλοξενούν το νέο του σπίτι. Ο Μπρους Κάμπελ όμως δεν φαίνεται να αρκείται στην ιδιοκτησία ενός μόνο αεροπλάνου, αφού ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ενός δεύτερου από την Ιαπωνία.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως πάνω 500 αεροπλάνα σταματούν τις πτήσεις. Σύμφωνα με την Ενωση Ανακύκλωσης Αεροσκαφών μάλιστα, μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να παροπλιστούν 1200 με 1800 αεροσκάφη.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετατράπηκε σε σπίτι:

 Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Margaret Thatcher
Η Σκέψη της ημέρας
Margaret Thatcher