Νέα γενιά Ω-3 συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς

11 Ιουνίου 2014

Τα Ω-3 από Έλαιο Krill, συμβάλλουν ακόμα πιο αποτελεσματικά στην διατήρηση της καλής καρδιαγγειακής λειτουργίας και παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα Ω-3 από Ιχθυέλαια, τόνισαν οι ομιλητές σε συνέντευξη τύπου του Megared, της νέας γενιάς Ω-3.

Το Έλαιο Krill, βασικό συστατικό του νέου συμπληρώματος διατροφής MegaRed,  είναι Ω-3 λιπαρά οξέα σε μορφή φωσφολιπιδίων, τα οποία απορροφούνται από τον οργανισμό πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ότι τα  Ω-3 που συναντάμε στα κλασικά ιχθυέλαια. Σε αυτήν κυρίως τη διαφορά οφείλονται και οι μοναδικές επιδράσεις του ελαίου Krill στην υγεία, επεσήμανε ο κος Αναστάσιος Κριεμπάρδης, Medical & Public Affairs Director της RB, που φέρνει για πρώτη φορά το προϊόν στην Ελλάδα.  Παράλληλα το έλαιο Krill αποτελεί προϊόν οικολογικής αλιείας, συνεπώς συμμορφώνεται με τα υψηλότερα standards ποιότητας και καθαρότητας.


To νέο συμπλήρωμα διατροφής MegaRed από έλαιο Krill, αποτελεί ιδανική επιλογή Ω-3 λιπαρών οξέων για όλους μας, αφού:
  1. Επιτυγχάνει υπερδιπλάσια μείωση της κακής χοληστερόλης LDL, και αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL  σε σχέση με τα Ιχθυέλαια
  2. Περιέχει Ασταξανθίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που μειώνει δραστικά τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην αποτροπή της αθηρωμάτωσης
  3. Διαλύεται στο στομάχι καλύτερα από το ιχθυέλαιο, εξαιτίας των φωσφολιπιδίων που περιέχει, αποτρέποντας σημαντικά την δυσάρεστη οσμή ή επίγευση ψαριού
  4. Διατίθεται σε πολύ μικρότερο μέγεθος σε σχέση με τις κάψουλες ιχθυελαίου, πράγμα που διευκολύνει την κατάποση
Εξάλλου, σύμφωνα με μελέτες, το 80% των καταναλωτών συμπληρωμάτων Ω-3 από ιχθυέλαιο δεν είναι ικανοποιημένοι, λόγω της δυσάρεστης οσμής και επίγευσης που αφήνουν, αλλά και λόγω του μεγάλου μεγέθους της κάψουλας. Το 32% των καταναλωτών μάλιστα, διέκοψαν τη χρήση συμπληρωμάτων Ω-3 εξαιτίας των λόγων που προαναφέρθηκαν.
 
Επομένως, οι κάψουλες Megared από έλαιο Krill ικανοποιούν την ανάγκη του καταναλωτή για εύκολη κατάποση  χωρίς δυσάρεστη γεύση.
Τα Ω-3 τόνισε ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Χρήστος Πίτσαβος,  είναι από τα πιο πολύτιμα συστατικά της διατροφής μας. Ανήκουν στην ομάδα των ωφέλιμων πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία, μαζί με τα μονοακόρεστα, συγκροτούν την οικογένεια των «καλών» διατροφικών λιπαρών, εκείνων δηλαδή των οποίων η κατανάλωση συνδέεται με σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα Ω-3 συνδέονται με την σημαντική μείωση των παραγόντων εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, που αποτελούν τη Νο1 αιτία θανάτων στη χώρα μας.
Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής όπως πχ. το κάπνισμα, τα λιπαρά και η μη ισορροπημένη διατροφή, η παχυσαρκία, το στρες, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας  καθώς και η γενετική προδιάθεση, αποτελούν βασικές αιτίες εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Ευτυχώς όμως, συνέχισε ο κος Πίτσαβος, σε γενικές γραμμές,  μπορούμε να παρέμβουμε σ’ όλους σχεδόν τους παράγοντες κινδύνου (εκτός αυτών του κληρονομικού ιστορικού).
Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, ανέφερε ο κος Πίτσαβος, συνιστά στα υγιή άτομα την κατανάλωση 2 γευμάτων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Ο μέσος Έλληνας δυστυχώς λαμβάνει πολύ λιγότερη ποσότητα, συνεπώς η επιλογή κάποιου συμπληρώματος είναι , ενδεχομένως, απαραίτητη για την πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας Ω-3 που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ