«Τριπλ κράουν» με ήττα η Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Πρωταθλήτρια Ισραήλ για 51η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ παρά την ήττα της στον δεύτερο τελικό στο Γιαντ Ελιάου από την Μακάμπι Χάιφα στην παράταση (84-82, κ.α. 79-75).

Η Μακάμπι είχε νικήσει στην Χάιφα με διαφορά τεσσάρων πόντων στον πρώτο τελικό. Οι φιλοξενούμενοι παρότι η ατμόσφαιρα στο Τελ Αβίβ ήταν «καυτή» κατάφεραν να νικήσουν με διαφορά 4 πόντων στην κανονική διάρκεια του ματς. Καλάθι του Ντέβιν Σμιθ με την λήξη του σαραντάλεπτου δεν μέτρησε από τους διαιτητές ως εκπρόθεσμο.

Στην παράταση η Μακάμπι Τελ Αβίβ με καθοριστικό κόψιμο του Άλεξ Τάιους στο τέλος κατάφερε να μην ηττηθεί με διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ισραήλ, που είχε χάσει την περασμένη σεζόν από τον αποψινό αντίπαλο της.  Ο Τάιους τελείωσε το ματς με 10 πόντους, ενώ είχε μέσο όρο στους τελικούς 9 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο Ρίκι Χίκμαν με 22 πόντους και τον ακολούθησε ο Ταϊρίς Ράις με 15. Ο Ράις αναδείχθηκε MVP των τελικών.

Με την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχε το «τριπλ κράουν» (Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισραήλ) την φετινή αγωνιστική χρονιά για έκτη φορά στην ιστορία της.

Σχετικά άρθρα