Αρακαζού ημέρα 4η: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία!

 

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τα καλά. Η αναμέτρηση με την Κολομβία antes portas. Η προπόνηση της Τετάρτης και η αυριανή πρωινή, οι πιο καθοριστικές για να κατασταλάξει ο Φερνάντο Σάντος στην αρχική 11άδα του παιχνιδιού. Έτσι άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο Πορτογάλος στην θητεία του. Πάντοτε οι “δοκιμές” γίνονται στο -3 και -2 από τα επίσημα παιχνίδια. Στο Μπέλο Οριζόντε θα πάει με ξεκάθαρες σκέψεις για την 11άδα.

Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης και Σαμαράς μοιάζουν στα μάτια μου “αδύνατον” να μην είναι μπροστά στους 1000 περίπου οπαδούς μας το Σάβατο. Μόνον τραυματισμός θα τους στερήσει από τον Ομοσπονδιακό.

Από εκεί και πέρα, τα φιλικά και η παρουσία στις προπονήσεις, φέρνει περισσότερους υποψήφιους για τις υπόλοιπες θέσεις, με τον καθένα να έχει τα υπέρ και τα κατά. Στο μυαλό του Σάντος δεν μπορούμε να είμαστε και όποιος το λέει, θα είναι ψεύτης. Όμως μπορούμε να παραθέσουμε κάποια στοιχεία.

Ο Μόρας ήρθε σαν 3η επιλογή, αλλά μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι για μια θέση στο δίδυμο των στόπερ, προσφέροντας καλύτερη μεταβίβαση στην πίεση των αντιπάλων. Ο Παπασταθόπουλος είναι καλά, πάντα όμως ένας μυικός τραυματισμός κρίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Εφόσον είναι στο 100% και με τον Μανωλά σε οργιώδη κατάσταση, η επιλογή είναι δύσκολη. Το “δοκιμασμένο” δίδυμο, ή θα το “σπάσει ο Ιταλός;

Ο Κονέ έκανε την διαφορά στα φιλικά και δοκιμάστηκε στις περισσότερες προπονήσεις μπροστά από τον Κατσούρ, μαζί με τον Μανιάτη, από την πρώτη κιόλας άσκηση τακτικής στο Αρακαζού. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας εμπειρία, για μια πρεμιέρα, που τηνδιαθέτει στην ίδια θέση ο αρχηγός. Ο Κάρα είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, έδειξε με την παρουσία του και στα φιλικά, πόσο σημαντικός είναι σε τομείς της ανάπτυξης του συνόλου. Θα ρισκάρει ο Σάντος ή θα προτιμήσει για αρχή την περπατημένη;

Παράγοντας Φέτφα. Όλοι λένε ότι κάνει την διαφορά σε φιλικά και προπονήσεις. Έχει το απρόβλεπτο, που μπορεί να φέρει “συν” στο επιθετικό κομμάτι. Όμως ο Σάλπι είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων. Και όχι μόνο. Ανασταλτικά καλύπτει περισσότερο και ο Τόρο νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά. Και θα χρειαστεί βοήθειες, καθώς από εκεί θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν ο πιο ταλαντούχος πλέον παίκτης της Κολομβίας, ο Χαμές Ροντρίγκεζ . Και ο Αρμέρο που ξεκινά αριστερό μπακ, αλλά εξελίσσεται σε μπακ-χαφ, όταν ο Πέκερμαν γυρνά το 4-4-2 σε 3-5-2 (με τον Κουαδράδο στην άλλη πλευρά και τριάδα κεντρικών, για αυτό άλλωστε πάντα ο ένας από τους δύο ακραίους της άμυνας είναι ουσιαστικά περισσότερο στόπερ, για να γίνεται εύκολα η μετάβαση).

Όσο για την κορυφή της επίθεσης, αν ο Μήτρογλου είχε παιχνίδια στα πόδια του και δεν κουβαλούσε τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, δεν θα το συζητούσαμε. Αλλά και ο Γκέκας, που ήρθε φουριόζος από την Τουρκία και με ρέντα στο σκοράρισμα, μοιάζει λίγο μπουκωμένος το τελευταίο διάστημα. Και η θέση του φορ, επίσης είναι καθοριστική, καθώς η μεγάλη αδυναμία της Κολομβίας είναι στα στόπερ, όπου ακόμη ο Πέκερμαν ψάχνει τον παρτενέρ του Γιέπες και κάνει δοκιμές επί δοκιμών. Οψόμεθα. Πάντως και η δοκιμή της Τετάρτης ήταν στο πλάνο, που έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες: Καρνέζης, Τόρο, Παπα, Μανολάς, Χολέμπας, Κατσού, Μανιάτης, Κονέ, Σάλπι, Σαμαράς και Γκέκας.

Κατά τα άλλα, οι δηλώσεις του Τζαβέλλα και του Μανωλά κατέδειξαν την μεγάλη δίψα, που έχουν οι διεθνείς. Κάτι που βγαίνει και από τις προπονήσεις, όπου πέφτουν κορμιά. Δεν γίνονται για να γίνονται, αλλά το βλέπεις κοιτώντας όλα τα παιδιά, ότι το μάτι τους “γυαλίζει”. Το σύνθημα το έδωσε και ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης στην ΦΙΦΑ:όποιος μας υποτιμήσει, θα το πληρώσει.

Πάντως ο Πέκερμαν δεν θα το κάνει σίγουρα. Εκτιμά ιδιαίτερα την αμυντική ικανότητα τηςΕλλάδας και δεν θεωρεί καθόλου, ότι θα έχει εύκολο μεσημέρι. Α, μια που είπαμε μεσημέρι. Υγρασία και ζέστη, θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Επαγγελματίες είναι οι παίκτες, αλλά είναι άνθρωποι. Θα προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά δεν είναι ρομπότ να τους προγραμματίσεις. Αρακαζού, Τετάρτη 11 Ιουνίου.

ΥΓ Η προπόνηση της Πέμπτης, τελευταία στο Αρακαζου, θα γίνει στις 10 (16.00 Ελλάδας), θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη (Μόρας και Τζιόλης έχουν σειρά σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό να μιλήσουν) και μετά η ομάδα θα αναχωρήσει για το Μπέλο Οριζόντε το τσάρτερ της Εθνικής.

Τα βίντεο της προπόνησης

Σχετικά άρθρα