Με Χασέμπε η Ιαπωνία

Στην διάθεση του Αλμπέρτο Τζακερόνι για το πρώτο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού έθεσε τον εαυτό του ο Μακότο Χασέμπε.

Ο αρχηγός των «Σαμουράι», ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά τον υποβιβασμό της Νυρεμβέργης από τη Μπουντεσλίγκα, ταλαιπωρείται από τραυματισμούς εδώ και αρκετό καιρό.

Ο 30χρονος δεν έχει ολοκληρώσει 90λεπτο με την Εθνική από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ έχασε τα πρόσφατα φιλικά προετοιμασίας για το Μουντιάλ απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Ζάμπια λόγω προβλήματος στο γόνατο. Ωστόσο ο παίκτης υποστηρίζει πως πλέον προπονείται κανονικά και είναι πλέον στο χέρι του Ιταλού τεχνικού το αν θα τον χρησιμοποιήσει στη θέση του αμυντικού μέσου απέναντι στους «ελέφαντες».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα, προπονούμαι κανονικά. Προφανώς ο προπονητής αποφασίζει, αλλά εγώ είμαι έτοιμος», είπε ο Χασέμπε, τονίζοντας πως οι Ιάπωνες μπορούν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Ακτή:
«Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι πολύ καλή επιθετικά, αλλά όχι και τόσο καλή αμυντικά. Τόσο εμείς όσο και αυτοί είμαστε επιθετικές ομάδες και νομίζω πως όποιος έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θα επικρατήσει. Όπως είπε και ο κόουτς μετά το φιλικό με τη Ζάμπια, σε εμάς έλειψε η συγκέντρωση και σε αυτό δουλεύουμε τις τελευταίες μέρες».

Σχετικά άρθρα