Αρέσει ο Ρικιάρντο σε Μπέργκερ

 Το εγκώμιο του Ντάνιελ Ρικιάρντο έπλεξε ο παλαίμαχος οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ο οποίος εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι ο «πιλότος» της Red Bull διαθέτει τα προσόντα για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Δεν έχει κάνει λάθη αυτή τη σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο 54χρονος Αυστριακός, με δηλώσεις του ενόψει του γκραν πρι που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στην πατρίδα του και συνέχισε: «Αυτό είναι ένα νέο αστέρι. Εάν είχε το κατάλληλο μονοθέσιο, θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο 24χρονος Αυστραλός προετοιμάζεται για τον αγώνα στο Σπίλμπεργκ, έχοντας πανηγυρίσει την προηγούμενη εβδομάδα τη νίκη στο γκραν πρι του Καναδά, η οποία ήταν η πρώτη στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα.

Αυτή τη στιγμή είναι τρίτος στην κατάταξη των οδηγών με 79 βαθμούς, πίσω από το δίδυμο της Μερτσέντες (Νίκο Ρόσμπεργκ 140, Λιούις Χάμιλτον 118), ενώ ο -«ομόσταυλός» του και κάτοχος του τίτλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια- Σεμπάστιαν Φέτελ είναι πέμπτος με 60 βαθμούς.

«Ξέρουμε πόσο γρήγορος και καλός είναι ο Φέτελ. Όμως ο Ρικιάρντο είναι το σημείο αναφοράς αυτή τη στιγμή -και αυτό με έναν πολύ συμπαθητικό τρόπο» κατέληξε ο Μπέργκερ.

Σχετικά άρθρα