Peach melba: Για να ξετρελάνετε τους μικρούς μας φίλους!

13 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σως βατόμουρου
3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα ή κατεψυγμένα
1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Για τα ροδάκινα
3 ροδάκινα κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας, κατά μήκος τεμαχισμό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

Για την σως βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα φρέσκα σμέουρα μαζί με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε σε χαμηλή εστία μέχρι τα σμέουρα να λιώσουν. Όταν λιώσουν αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και αφαιρούμε από την εστία.

Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να ξεχωρίσουμε τη σως από τα φρούτα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τα ροδάκινα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το κλωναράκι βανίλιας βράζουμε το σιρόπι σε μεσαία θερμοκρασία. Ταυτόχρονα κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας κάθε 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Μεταφέρουμε τα ροδάκινα σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε απαλά με τα χέρια μας την φλούδα από τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ βάζουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω το ροδάκινο και γαρνίρετε με την σως βατόμουρου.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ