Σχέσεις: Τι κάνεις όταν ο άνδρας αποφεύγει τον γάμο;

13 Ιουνίου 2014
Xριστίνα, 36 ετών ρωτά

Aναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Ειμαι με το αγορι μου 6 χρονια, συγκατοικουμε τα 4 μαζι με την μητερα του. Τα τελευταια 2 χρονια προσπαθω να καταλαβω αν θα παντρευτουμε και αν ειναι ετοιμος. Όποτε αρχιζω την κουβεντα περι γαμου μου λεει να μην βιαζομαι και οτι εχουμε καιροκαι μερικες φορες μου λεει οτι σε 4-5 χρονια θα παντρευτούμε  και βλεπουμε τι να κανω να του δωσω χρονο η απλα τα λεει για να με αποφυγει; 

Αγαπητή αναγνώστρια, απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο, Μαρία Φωτιάδου 

Mαρία Φωτιάδου

Aρχικά δε δείχνει ότι την αποφεύγει απλά ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό για εκείνον τη δεδομένη στιγμή. Από το να κάνει απλές ερωτήσεις του τύπου αν θα παντρευτούν αν θα κάνουν κάτι και  να θέτει τον εαυτό της να περιμένει να της δοθεί μια απάντηση τυο καλύτερο είναι να μην το ζορίζει αλλά να κάνει μια πολύ σοβαρή κουβέντα μαζί του.

Μοιάζει να έχει ένα deadline μια τελική ημερομηνία στην οποία καλείται να αποφασίσει αν θα παντρευτούν ή όχι. Το καλύτερο όμως είναι να μιλήσουν ανοιχτά και με σαφήνεια και να πει ποιες είναι οι επιθυμίες της και όχι να του το θέτει σαν δική του επιλογή. Τώρα,με το μήνυμά της δε δείχνει αποφασιστικότητα ίσως και το αγόρι της δεν έχει καταλάβει ότι πραγματικά ότι το εννοεί. Ακούγεται σαν το «αν παντρευτούμε θα είναι καλό» χωρίς όμως να εξηγεί τις δικές της ανάγκες. Δείχνει η ίδια σαν να φοβάται μήπως εκείνος ζοριστεί. Ο γάμος και η δέσμευση δεν έχει να κάνει με μαγικά φίλτρα. Έχει να κάνει με το αν ο άλλος το θέλει πραγματικά ή όχι. Θα το καταλάβει αυτό μόνο εάν κάνει την κουβέντα που προείπαμε. Η απόφαση τότε θα παρθεί από κοινού και θα σημαίνει ότι και οι δυο στη σχέση αυτή ξέρουν τι θέλουν. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας