Κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές

13 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κοκκινιστό
Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Σάλτσα ντομάτα από 2  ντομάτες
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Λάδι
Μάραθο

Για τις πατάτες
Πατάτες
Λάδι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει.
Όταν κάψει το λάδι, βάζουμε τις πατάτες σε μια πετσέτα βρεμένη και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο λάδι και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζουμε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε λίγο την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο για περίπου 35 - 45 λεπτά. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο. Σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.

*Εάν η σάλτσα είναι από φρέσκιες ντομάτες θα πρέπει να προσθέσουμε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ