Τελευταία… στιγμή η απόφαση για Βιντάλ

Για την Χιλή κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στην Κουομπά (κεντρική Βραζιλία) απέναντι στην Αυστραλία για τον 2ο όμιλο θα την… φέρει πολύ πίσω, έχοντας στο ίδιο γκρουπ Ισπανία και Ολλανδία!  Με την πρόσληψη του Χόρχε Σαμπαόλι, στη θέση του Κλαούντιο Μπόργκι, οι Χιλιανοί άρχισαν να χαίρονται ξανά το παιχνίδι και έτσι με εντυπωσιακό ντεμαράζ στα προκριματικά πήρε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ!

Ο Χιλιανός τεχνικός φαίνεται πως δύσκολα θα δώσει θέση βασικού στον Αρτούρο Βιντάλ, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο… Ο άσος της Γιουβέντους δείχνει να πηγαίνει καλά η αποθεραπεία της αρθροσκόπησης που υπεβλήθη. Εάν δεν παίξει, οι Μπεσανζούρ και Γκουτιέρες έχουν ίσες πιθανότητες να ξεκινήσουν.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι μπορεί να αλλάξει σύστημα κόντρα στα «καγκουρώ», Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ΄πως και στα δυο τελευταία φιλικά (νίκες 3-2 και 2-0 κόντρα σε Αίγυπτο και Β. Ιρλανδία), ακολούθησε… το 3-4-1-2, αλλά στην τελευταία προπόνηση… έδειξε και το 4-3-1-2, δηλαδή με τετράδα στην άμυνα!

«Η απόφαση για τη συμμετοχή του Βιντάλ στην ενδεκάδα θα παρθεί τρεις ώρες πριν από τη σέντρα. Ακούστηκε πως τον ζορίσαμε στο φιλικό με τη Β. Ιρλανδία. Δεν συμμερίζομαι τη συγκεκριμένη άποψη, καθώς οι προπονήσεις που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι πολύ πιο δυνατές από το 20λεπτο που αγωνίστηκε. Τώρα, για το Μουντιάλ έχω να πω ότι μπαίνουμε πολύ πεινασμένοι, έχουμε στόχο να ταιριάξουμε με τις προσδοκίες του κόσμου και να κάνουμε ένα δυνατό τρουρνουά. Τώρα, που θα φτάσουμε είναι άλλο θέμα. Εμείς θα το κυνηγήσουμε να πετύχουμε σαν να μην υπάρχει αύριο», τόνισε ο Χόρχε Σαμπαόλι στη συνέντευξη Τύπου…

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των Αλέξις Σάντσες και Αρθούρο Βιντάλ, οι οποίοι τόνισαν πως η ομάδα τους μπορεί να φτάσε πολύ μακριά…

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-1-2): Μπράβο / Ισλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα / Ντίας, Βιδάλ ή Μπεσανζούρ ή Γκουτιέρες, Αράνγκις / Βαλδίβια / Βάργκας, Σάντσες.

Σχετικά άρθρα