«Ομάδα ειδικών συνθηκών η Ελλάδα»

Για… μάχη προετοιμάζει ο Χοσέ Πέκερμαν τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ελλάδα. Ο Αργεντινός τεχνικός της αντιπάλου της Εθνικής μας στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, Κολομβίας, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα και χαρακτήρισε ως “ομάδα ειδικών συνθηκών” την “γαλανόλευκη” ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για το βασικό σχήμα που θα επιλέξει.
Οι δηλώσεις του Πέκερμαν:
Για τη συμμετοχή της Κολομβίας στο Μουντιάλ: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για να ξεκινήσουμε στην διοργάνωση».
Για τον Βίκτορ Ιμπάρμπο: «Μας έκανε πολύ καλό που ήρθε στην εθνική. Έχουμε πολλούς επιθετικούς που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές εναλλακτικές επιλογές. Ο ανταγωνισμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο για τους επιθετικούς και πρέπει να σκεφτώ πολύ για να καταλήξω στο ποιους θα χρησιμοποιήσω».
Για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Ελλάδα: «Ποτέ δεν ανακοινώνω την ενδεκάδα παραμονή του αγώνα γιατί πολλά μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή. Όλοι το έχουν συνηθίσει αυτό και το αποδέχονται. Ιδρώσαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ και είναι καλό ότι μπορούμε να δείξουμε αυτή τη προσπάθεια που κάναμε. Έχουμε μία αληθινή ομάδα και είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την πορεία μας».
Για το πώς περιμένει τον αγώνα: «Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι Θα δώσουμε μεγάλη μάχη επειδή παίζουμε με μία ομάδα ειδικών συνθηκών. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που έχει τελειοποιήσει το στιλ της και αισθάνεται υπερήφανη για αυτό. Σε γενικές γραμμές στη Νότια Αμερική στοχεύουμε και στην αισθητική, στο πιο όμορφο. Για εμάς η πρόκληση είναι να παίξουμε όπως παίζουμε συνήθως και να μπορέσουμε να το κάνουμε πληγώνοντας την Ελλάδα. Αυτό απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, ισορροπία και εκμετάλλευση των ευκαιριών. Βλέπω ένα καλό παιχνίδι στην τακτική και την στρατηγική».
Για τη στρατηγική του κόντρα στην Ελλάδα: «Θα μείνει η ίδια. Μπορεί να αλλάξουν τα ονόματα στην ενδεκάδα, αλλά θα υπάρχει η ίδια φιλοσοφία. Οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ιδέα θα παραμένει η ίδια. Να κρατάμε την μπάλα, να κλείνουμε τους αντίπαλους στην άμυνα και να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι».
Για τον Μέσι που επί των ημερών κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής: «Τον ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Είμαι χαρούμενος που τον βοήθησα. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για το πόσο μεγάλο αστέρι θα γινόταν. Με τον Μέσι η Αργεντινή μπορεί να φτάσει ψηλά. Μακάρι να μην χρειαστεί να παίξουμε μαζί».

Σχετικά άρθρα