Με νίκη… «Μπλε Horizonte»

Ο Φερνάντο Σάντος παρέμεινε σιωπηλός, κουνώντας το κεφάλι δεξιά αριστερά, με ένα αμυδρό χαμόγελο στην άκρη των χειλιών του. Είχε κληθεί να απαντήσει και πάλι στο ερώτημα που εδω και χρόνια παραμένει αναπάντητο και αφορά το βασικό σχήμα της ομάδας. Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος στην άμυνα. Μηδαμινές πιθανότητες να ξεκινήσει ο Μώρας. Κατσουράνης, Μανιάτης και Κονέ στη μεσαία γραμμή με τη θέση του τελευταίου να παίζεται και τον Καραγκούνη να ειναι ο πιθανότερος για το βασικό σχήμα. Η παρουσία του Γιώργου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μπορεί να σημαίνει πολλά ή και τίποτα και οτι απλά ως αρχηγός της ομάδας να έδωσε το παρόν. Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Γκέκας αναμένεται να σηκώσουν το βάρος των επιθετικών προσπαθειών.

Οι όποιες πιθανότητες υπήρχαν να ξεκινήσει ο Μήτρογλου εξανεμίστηκαν μετα τη σημερινη τοποθέτηση του Σάντος. ” Ο Κωστας ειναι κοντά μας, ειναι σε καλη κατάσταση αλλά δεν ειναι 100% έτοιμος”

Σε αγώνες οπως αυτός με την Κολομβία και μάλιστα τελικής φάσης παγκοσμίου κυπέλλου επιβάλλεται όσοι αγωνιστούν να είναι 100% έτοιμοι.

Οι διεθνείς εμφανίζονται πανέτοιμοι, ενωμένοι και αποφασμένοι στο κορυφαίο ραντεβού του παγκόσμιου ποδοςφαίρου. Οι Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Σαμαράς εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι στη συνέντευξη Τύπου. Έδειξαν να μην διακατέχονται απο υπερβολικό άγχος ικανό να τους αποσυντονίσει και αποδιοργανώσει. Απόδειξη η άνεση με την οποία απαντούσαν στις ερωτήσεις. Χωρις περιστροφές, απογεύγοντας τα μεν και αλλά, αποκάλυψαν τον αυριανό στόχο που ειναι η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα μας και η νίκη και μάλιστα με γκολ του .. Γιώργου Σαμαρά.

Για το τελευταίο δεν αναλαμβάνω καμμία ευθύνη γιατι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο “τυπάρας” που πρόβλεψε οτι ο Γιώργος Σαμαράς, όχι μόνο θα ξεκινήσει βασικός αλλά και το σημαντικότερο οτι θα σκοράρει. Το ένα και μοναδικό γκολ της εθνικής. Το ένα και μοναδικό; Εδω σας θέλω. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν απο τον Σάντος και τα παιδιά, η εθνική μας θα επιδιώξει με τον γνωστό, ακρως επιτυχημένο τρόπο, να πάρει τη νίκη. Έστω και με … μισό γκολ.

Αποκαλυπτικός υπήρξε απο την πλευρά του και ο Γιώργος Σαμαράς “Οπως λέει ο κόουτς είναι απλό, κρατάμε το μηδέν στην άμυνα μας και μ´ ένα γκολ φτάνουμε στη νίκη”. Το σχόλιο του, βέβαια, λογω εσφαλμένης μετάφρασης, προκάλεσε τον εκνευρισμό του Σάντος. Κυρίως το απλό που μεταφράστηκε ως δύσκολο. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και ο Πορτογάλος κόουτς αποχώρησε με το χαμόγελο ικανοποίησης κα αισιοδοξίας να φωτίζει το πρόσωπο του.

Αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, ομαδική λειτουργία, προσήλωση στα αγωνιστικά πλάνα, κατάθεση ψυχής θα πρέπει να μας διακρίνουν για να φτάσουμε στη νίκη στον πρωτο, απο τους τρείς αγώνες, που θα κρίνει σε ενα πολυ μεγάλο ποσοστό την πρόκριση.

Στο Μπέλο Οριζόντε, λοιπόν, τον “καλό ορίζοντα”, των δυόμιση εκατομμυρίων κατοίκων, των 5000 μπαρ, με το χρυσοφόρο υπέδαφος, οι διεθνείς μας αναζητούν την πρώτη τους νίκη σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο κόντρα στους Κολομβιανούς του Πέκερμαν που ψάχνουν το κλειδί που θα τους επιτρέψει να ανοίξουν την περίφημη για την αποτελεσματικότητα της ελληνική άμυνα.

Παναγιωτόπουλος Μιλτιάδης

Σχετικά άρθρα