Συγκίνηση για Μουρούζη (pic)

Συγκίνηση προκάλεσε η απώλεια του Κώστα Μουρούζη στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ.
Ο Κώστας Μουρούζης ήταν από τους πιονέρους του ελληνικού μπάσκετ, από εκείνους που έβαλαν τα «θεμέλια» για τις τεράστιες επιτυχίες που ακολούθησαν το ’87.
Το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του δημοσιεύοντας την φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο και εμφανίζεται τρία «Ιερά Τέρατα» του ελληνικού μπάσκετ πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ρώμης το 1960. Τον Φαίδωνα Ματθαίου (αριστερά), τον Κώστα Μουρούζη (δεξιά) και τον Αλέκο Κοντοβουνήσιο (καθιστό). Ανάμεσα τους η Ρωρώ Βαρελοπούλου, από τις πρώτες σπουδαίες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες.
Μια ακόμη φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Γιάννης Τσουμής, παλιός μπασκετμπολίστας του σπουδαίου Ηρακλή των δεκαετιών του ’70 και του ’80, και των Εθνικών ομάδων. Την φωτογραφία βλέπετε παρακάτω. Ο Γιάννης Τσουμής έγραψε:
«Ως φόρος τιμής στον Κώστα Μουρούζη
“Πέντε από τους καλύτερους Έλληνας παίκτας μπάσκετ μπώλ. Από τα αριστερά : Γούσιος (Άρεως Θεσσαλονίκης), Χρηστέας (Πανελληνίου), Ι. Σπανουδάκης (Ολυμπιακού Πειραιώς), Μουρούζης και Πετράκης (Τρίτωνος Αθηνών).”
Απόκομμα εφημερίδος εποχής, από το αρχείο του Νίκου Βαμβακούδη».

Σχετικά άρθρα