Vamos Εθνικάρα!

Η ώρα της Εθνικής Ελλάδας στο 20ό Μουντιάλ έφτασε…

Σήμερα το απόγευμα (19:00 NEΡΙΤ) η «γαλανόλευκη» του Φερνάντο Σάντος θα κάνει πρεμιέρα στη λαμπερή διοργάνωση της Βραζιλίας αντιμετωπίζοντας την Κολομβία στο «Εστάντιο Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.

Στόχος; Μα, η νίκη όπως αφοπλιστικά δήλωσε χθες ο Πορτογάλος τεχνικός της ελληνικής ομάδας, πάντοτε όμως με την απόδοση του προσήκοντα σεβασμού απέναντι σε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, όπως είναι η τωρινή ομάδα των «καφετέρος».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Παπασταθόπουλος επανήλθε στην επιθυμητή κατάσταση και ο Μανωλάς ξεπέρασε γρήγορα και ανώδυνα το χτύπημα στο πρόσωπο στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση.

Ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει το σχηματισμό που χρησιμοποιεί (4-3-3) και όπως έδειξε στις προπονήσεις προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέβα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ (ή Τζιόλη), Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου (ή Γκέκα).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 40χρονος Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μαρκ Σιν Χερντ και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί. Ο Γκάιγκερ έγινε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για τελική φάση Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν μόνο μία φορά. Αυτό συνέβη στις 5 Ιουνίου 1994 σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο των «Τζάιαντς» στη Νέα Υόρκη, παρουσία 65.000 θεατών και οι Κολομβιανοί είχαν νικήσει 2-0 με γκολ των Γκαβίρια (48΄) και Ρινκόν (58΄).

Πιθανές ενδεκάδες:

Κολομβία (4-4-2): Οσπίνα – Σούνιγα, Βαλντές, Γέπες, Αρμέρο – Κουαδράδο, Σάντσες, Αγιλάρ, Ροδρίγες – Γκουτιέρες, Μπάκα

Ελλάδα (4-3-3): Καρνέζης – Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Χολέμπας – Μανιάτης, Κονέ, Κατσουράνης – Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς

Σχετικά άρθρα